Bloed prikken minder vaak nodig

Venlo - Venray | VieCuri werkt sinds kort (als tweede ziekenhuis in Nederland) met de 'Barricor' bloedafnamebuis.

Hiermee krijgt het ziekenhuis kwalitatief betere resultaten, waardoor de kans dat patiënten terug moeten komen om nog een keer geprikt te worden kleiner is. De nieuwe buis heeft een kunststof scheider om plasma en bloedcellen te scheiden als alternatief voor de gellaag die normaal gesproken werd gebruikt. Deze kunststof scheider zorgt voor een schoner plasma. Ook samenwerkingspartner Laurentius Ziekenhuis Roermond stapt binnenkort over op de 'Barricor' bloedafnamebuis. Op 29 oktober 2018 werd de 'Barricor' bloedafnamebuis in VieCuri geïntroduceerd. VieCuri loopt met het gebruik van de nieuwe buis voorop. Na het Erasmus MC is VieCuri het tweede ziekenhuis in Nederland dat met de Barricor werkt. Naast kwalitatief betere resultaten, betekent de overstap van de serum stolbuis naar deze nieuwe plasmabuis voor alle routinebepalingen een snellere doorlooptijd.

Kienavond

Horst | Scheidsrechtersvereniging Horst-Venray houdt op zaterdag 15 december de jaarlijkse kienavond met prijzen en een tombola in clublokaal Trefhove aan de Wittebrugweg 7 in Horst. Aanvang 20.00 uur. Iedereen is welkom vanaf 19.15 uur.


Bijna 650 kanaries fluitend gekeurd

Ysselsteyn | In The Pilot in Ysselsteyn werden vrijdag bijna 650 kanaries gekeurd. Zaterdag en zondag stelt Speciaal Club Kleur de deuren op zodat iedereen de vogels kan komen bewonderen.