Trainers verlengen

Venray | Ruud Vermeer heeft zijn contract bij SSS'18 met één seizoen verlengd. De trainer uit Venray gaat voor zijn derde seizoen bij de tweedeklasser uit Overloon.

Ook assistent Peter de Roock (trainer tweede elftal) blijft tot de zomer van 2020 werkzaam bij de tweedeklasser. "Het gevoel is goed", aldus Vermeer. "SSS is een hartstikke mooie vereniging, met een mooie accommodatie. De groep is fijn om mee te werken. In de toekomst ligt er een uitdaging, omdat we langzaam moeten verjongen. Het is een hele uitdaging om daar in Overloon mee aan de slag te gaan. Bij een aantal jongens is het de vraag wat ze volgend jaar gaan doen. Het zal er ook aan liggen hoe het zich fysiek ontwikkelt. Van een aantal spelers hoop ik dat ze na de winterstop wat meer geluk hebben met blessureleed. De groep is niet al te breed." De samenwerking met De Roock bevalt Vermeer prima. "Dit is het eerste jaar dat we samenwerken en dat bevalt hartstikke goed. Het is een hele goede om erbij te hebben, de jongens van het tweede zijn er ook heel tevreden over. Peter verzorgt daar de trainingen en doet op zondag de coaching, waarna hij soms bij ons aansluit."

Ook bij Volharding is trainersnieuws te melden. Hoofdtrainer Johan Vullings staat daar ook volgend seizoen voor de groep. De coach heeft zijn contract met één seizoen verlengd bij de tweedeklasser uit Vierlingsbeek. Bij de contractverlenging is ook de optie voor een derde seizoen opgenomen. Dat geeft aan dat de samenwerking in Vullings' debuutseizoen bij het eerste elftal uitstekend bevalt. "Ik ken de club van binnen en buiten (Vullings speelde van 2006 tot 2011 in het eerste elftal en trainde later ook nog het tweede elftal, red.) en de club kent mij ook. Het is natuurlijk wel even de vraag hoe het dan de eerste paar maanden loopt als je weer terug bent bij je club. Dat is van beide kanten heel goed bevallen, vandaar dat ik verlengd heb." Wat in Overloon geldt, is volgens Vullings ook op Volharding van toepassing. "De club heeft aangegeven dat we een keer moeten gaan verjongen. Er zijn wat oudere spelers die hopelijk nog een paar jaar doorgaan, maar we weten ook dat een aantal van die dragende krachten het stokje een keer over gaat geven. Vanuit de A zijn er al geregeld jongens die met het tweede elftal meedoen, hopelijk kunnen zij op termijn ook vast in het eerste elftal gaan spelen. Het bestuur vertelde me dat ik volgens hen met die jonge jongens nu de juiste man op de juiste plek ben." De 39-jarige coach zwaaide vorig seizoen nog de scepter bij Hapse Boys.

Het bestuur van SV Oostrum en hoofdtrainer Ron Spruit hebben het huidig lopende contract met een jaar verlengd. Hierdoor fungeert Spruit ook het aankomende seizoen 2019/2020 als hoofdtrainer bij de vierdeklasser. De uit Venray afkomstige Spruit is momenteel bezig aan zijn derde seizoen in Oostrum. Beide partijen zijn dermate tevreden met elkaar dat een vierde seizoen samen vol vertrouwen tegemoet wordt gezien. Spruit: "Het is de eerste keer dat ik vier seizoenen bij een club blijf. Ik voel me fijn en prettig bij Oostrum. Ik heb geen reden om ergens anders te gaan kijken."