Michelle van Nisselroy en haar zoontjes Silvan en Milo zetten zich in voor de collecte.
Michelle van Nisselroy en haar zoontjes Silvan en Milo zetten zich in voor de collecte. Foto: eigen foto

"Collecteren is heel belangrijk"

Venray | Goede Doelen Venray houdt de jaarlijkse gezamenlijke collecte in Venray. De vorige collecte in 2018 was een succes. Zo'n 300 collectanten gingen op pad om voor zestien landelijke goede doelen geld in te zamelen. In totaal werd vorig jaar ruim 77.000 euro voor de goede doelen opgehaald.

Door Henk Lammen

Een van de vele medewerkers is Michelle van Nisselroy. Michelle werd gevraagd door de Hersenstichting. Vanaf het begin van de samenwerking met Goede Doelen Venray is ze enthousiast over de gezamenlijke collecte. "Iedereen vindt het een goed idee dat je in één keer zoveel collectes samen kunt houden. Voor de mensen is het inmiddels ook een heel vertrouwde actie."

Michelle is wijkcoördinator voor twee wijken van Venray. Dat betekent dat ze de zorg heeft voor de inzet van de collectanten, het verspreiden van de materialen en een veilige afgifte van het ingezamelde geld. En ze collecteert zelf natuurlijk ook. "Collecteren is heel belangrijk, maar het is ook gewoon leuk. Bijna iedereen reageert heel positief als je aanbelt. Er zijn natuurlijk uitzonderingen, maar dat neem je gemakkelijk voor lief."

Soms neemt ze tijdens een collecteronde ook haar twee jongens, Silvan en Milo, mee. "Die vinden het leuk en gezellig om met mama langs de deuren te gaan", reageert Michelle enthousiast op de mewerking van haar jonge helpers. De nieuw ronde van de gezamenlijke collecte wordt gehouden van dinsdag 23 april tot en met maandag 29 april 2019. De voorbereidingen zijn inmiddels weer in volle gang.

"Alle inwoners ontvangen in de week vóór 23 april een brief, waarin aangegeven kan worden welke goede doelen men wil steunen en voor welk bedrag. Er kan daarbij gekozen worden voor een machtiging of voor de schenking van een contant bedrag in de bijgevoegde retourenvelop", aldus Jan-Hein de Wit, voorzitter van Goede Doelen Venray, de overkoepelende organisatie van de jaarlijkse collecte.

De envelop wordt een week later weer opgehaald. De goede doelen die deelnemen in Venray zijn komend jaar: Nederlandse Hartstichting, Longfonds, Nederlandse Rode Kruis, KWF Kankerbestrijding, Hersenstichting, Nederlands Brandwondenstichting, Nierstichting, Alzheimer Nederland, Epilepsiefonds, Reumafonds, Amnesty International, Prinses Beatrix Spierfonds, Nationaal fonds kinderhulp, Maag Lever Darm stichting, MS fonds en het fonds Verstandelijk Gehandicapten. Jan-Hein de Wit doet in de aanloop naar de collecte 2019 nog een dringende oproep naar de Venrayse burgers. "Als organisatie zijn we nog steeds op zoek naar mensen die de groep collectanten willen versterken. Alle hulp is welkom om de goede doelen te steunen.

Belangstellenden kunnen zich melden via de website van Goede Doelen Venray. De gegevens van de collecte, organisatie en opbrengst zijn openbaar. Men kan alle gegevens inzien op de website: www.goededoelenvenray.nl. Ook op Facebook is Goede Doelen Venray actief.