'Venray hangt aan de laatste mem'

VENRAY | WethouderJan Loonen heeft geen redenen aan te nemen dat de grootscheepse renovatie van de N270 (Via Venray) op losse schroeven zou staan. Dat antwoordde hij op vragen van Petra van Duijnhoven. Bij het CDA-raadslid sloegen twijfels toe na publicaties onlangs in de media dat de aanpak van de provinciale weg tussen Ysselsteyn en Well geen prioriteit meer zou hebben.

Door Henk Baltusssen


Van Duijnhoven las in een overzicht dat de provincie Limburg geen geld genoeg heeft om alle lopende of ophanden zijnde grote infraprojecten te kunnen betalen. 31 ervan zouden opnieuw tegen het licht zijn gehouden, waaronder de N270. Als alle projecten toch door zouden gaan, komt de provincie naar verluidt een kleine 200 miljoen euro tekort. De Provinciale Staten blijken al in bezit te zijn van de shortlist. Na de Provinciale Statenverkiezingen zou het besluit moeten vallen door welke projecten een streep kan en welke bezuinigingen van toepassing worden. "Volgens mij hangt Venray aan de laatste mem", stelde Van Duijnhoven.
De bedoeling is dat het renovatieproject in het tweede kwartaal van 2019 Europees wordt aanbesteed. Eind 2019 zou met de uitvoering worden gestart. Loonen noemde tijdens de commissievergadering van vorige week woensdag 2020 als startjaar.
Het gehele Limburgse deel van de N270 wordt in fasen verbeterd. Er moet onder meer een landbouwroute komen en nabij de Venrayse bedrijventerreinen de Blakt en de Hulst zijn grote aanpassingen noodzakelijk. Loonen benadrukte nogmaals ervan uit te gaan dat de provincie de getekende afspraken nakomt.