Spitsuur voor het doel van SSS'18, dat op dat moment een 0-2 voorsprong verdedigt.
Spitsuur voor het doel van SSS'18, dat op dat moment een 0-2 voorsprong verdedigt. Foto: Toon Gerrits

Vermeer blijste buurman

Volharding-SSS'18: 1-3 (0-2). Doelpuntenmaker Volharding: Mark Blenckers. Doelpuntenmakers SSS'18: Koen Voesten (2x), Koen van Bree.

Volharding: Van Rens; Rijn, Janssen, Kessels, Reijnders; Verstegen (75. Achten), De Klijn, Blenckers; Van den Bosch, Brouwer, Lenkens (69. Duijkers).

SSS'18: Massop; Wijenberg (90+2. Tastan), Rutten, Venhuizen, Kuenen, Hendriks; Verbruggen (76. Van Driel), Lucassen, Van Bree; Voesten (90+1. Beckers), Verlinden.

Door Dominique Pichel

Vierlingsbeek | Van een echte burenstrijd is eigenlijk geen sprake meer. Daarvoor is SSS'18 gewoonweg te dominant in de derby's de laatste jaren. De Overloonse hegemonie werd afgelopen zondag met een 1-3 overwinning nog maar weer eens onderstreept op het veld van vijand Volharding in Vierlingsbeek

Zo duurt de successerie van SSS alsmaar voort. De teller van ongeslagen derby's op rij staat voor die ploeg inmiddels al op negen. Na de nederlaag van 1 september 2012 (2-3) volgden immers vijf zeges voor SSS en vier gelijke spelen. Veelzeggend: Volharding-spelers Roel van Rens, Nino Janssen en Thomas Rijn zaten bij de laatste Vierlingsbeekse derbyzege nog in de C-jeugd.

En de huidige trainers van Volharding en SSS waren destijds buren. "Ik heb zo'n elf, twaalf jaar tegenover Ruud Vermeer gewoond in Venray", lachte Johan Vullings na afloop als een boer met kiespijn. Op het Zilverschoon woont hij inmiddels niet meer en dat is maar goed ook na zijn eerste derby als coach van Volharding. Het huis van de overbuurman zou hem immers telkens herinneren aan de 3-1 nederlaag tegen SSS.

"Deze derby had ik namelijk wel anders voorgesteld", zuchtte Vullings even later. "Over de uitslag valt niets te zeggen. Dat heeft met inzet te maken. De spelers van SSS deden dit duel alles met volle overtuiging, juist die instelling miste ik bij mijn ploeg. Vooral in de eerste helft hebben we te weinig gebracht. Het is moeilijk te verklaren waar dat mee te maken heeft. Natuurlijk is dit een speciale wedstrijd, maar ik wil niet alles afschuiven op de spanning die de derby met zich meebrengt."

Vullings voelde zelf weinig zenuwen. "Ik had meer spanning bij mezelf verwacht", bekende de Limburger, ex-speler van Volharding en oud-trainer van Hapse Boys. "En de jongens zijn ook gewend om deze wedstrijden te spelen. Daar ligt het niet aan." Zijn ploeg bleek onder meer niet effectief genoeg. Dat was Koen Voesten wel. De middenvelder van bijna twee meter maakte tegen Volharding furore als scherpschutter. Voor rust bracht de gelegenheidsspits met twee goals de stand op 0-2.

"Vooraf liep ik al met hem te dollen dat hij zou scoren", vertelde trainer Vermeer van SSS. "Koen heeft niet alleen een ontzettend loopvermogen, maar ook een neusje voor de goal. Dat bewijst hij nu wel weer. Verder was mooi om te zien dat we een echt collectief vormden. De beleving en strijd bij mijn ploeg was fantastisch." Zo hield SSS na de aansluitingstreffer van Volharding-captain Mark Blenckers in de 66ste minuut stand, mede door een late goal van Koen van Bree.

En was Vermeer de blije buurman. "Of ik Johan met deze nederlaag zal pesten? Nee, zo ben ik niet", reageerde hij. "We kunnen het goed met elkaar vinden en spreken elkaar regelmatig. Dat zullen we ook blijven doen", vulde Vullings aan. "Het scheelt dat ik goed kan relativeren."