Vanaf links Ralph van Haren, Rogier van Dorst en Norbert van Haren van Wassink Autogroep Venray.
Vanaf links Ralph van Haren, Rogier van Dorst en Norbert van Haren van Wassink Autogroep Venray. Foto: Henk Lammen

Wassink zet Peugeot op de kaart

Venray | Met een traktatie voor iedere Peugeot-rijder wil Wassink Autogroep Venray het Franse merk hernieuwd onder de aandacht brengen bij het regionale autopubliek. Op 1 oktober van dit jaar nam Wassink Autogroep de Van Haren Autobedrijven met vestigingen in Venray en Boxmeer over. Naast het merk Ford werd ook Peugeot toegevoegd aan de vestiging in Venray.

Met de overname versterkte Wassink Autogroep haar positie als mobiliteitsaanbieder verder in Nederland. Het doel van deze overname is om op langere termijn de continuïteit te waarborgen én een verdere uitbreiding mogelijk te maken. Mobiliteitsaanbieder Wassink Autogroep is met ruim 355 werknemers en een omzet van 160 miljoen euro in korte tijd uitgegroeid tot een speler van formaat binnen automotive Nederland. Rogier van Dorst, verkoopleider van Wassink Autogroep Venray: "We willen Venray hernieuwd kennis laten maken met het merk Peugeot. Ford is op deze locatie al lang een bekende naam en een sterk merk in deze regio. Met Peugeot gaan we nadrukkelijk aan de weg timmeren om het merk weer in Venray op de kaart te zetten, nadat de vorige dealer van dit merk aan het begin van dit jaar stopte."

Wassink Autogroep telt na de overname 14 vestigingen en is dealer van de merken Peugeot, Citroën, Kia, en Ford. Daarnaast biedt Wassink Autogroep diverse diensten aan voor zakelijke en particuliere klanten, zoals schadeherstel, verzekeringen, financieringen, autoverhuur en leasing onder de naam Wassink Autolease. "De naamsbekendheid van Ford van Haren uit het verleden levert alleen maar voordelen op nu het bedrijf onder de naam Wassink Autogroep is verder gegaan. Op salesgebied, maar ook als het gaat om aftersales", zegt Van Dorst.

Na de start in oktober verwacht de verkoopleider dat de Peugeot-rijders de weg naar Venray weten te vinden. Met Ford en zijn trouwe medewerkers behoudt het bedrijf zijn familiaire karakter. Daar wordt de kennis van de Peugeot-medewerkers aan toegevoegd. "Sinds 2013 heeft Peugeot een nieuwe, succesvolle weg ingeslagen met een nieuwe lijn designmodellen zoals de 3008 en 5008. In januari komt de nieuwe 508 op de markt. En ook zakelijk zijn we met de Expert en Partner, uitgeroepen tot Van of the Year, een sterk merk met een mooie toekomst."