Afbeelding

Column: Goodwill

Column

Beste ondernemers van

Venray,

Sorry. Met deze brief bieden wij u onze excuses aan. We hebben onbedoeld en onbewust een fout gemaakt in uw nadeel. Eind 2017 publiceerden wij op onze website niet de ozb-bedragen die de gemeenteraad voor 2018 had bepaald, maar die van 2017. Nu was de ozb (onroerendezaakbelasting) in 2017 voor bedrijven hoger dan dit jaar. Daardoor is de kans groot dat u als ondernemer voor 2018 te veel ozb heeft betaald.

Aanvankelijk kozen wij ervoor om onze fout pas wereldkundig te maken nadat de bezwaartermijn was verstreken. Hoewel deze aanpak juridisch gezien door de beugel kon, vinden wij dat het gezond verstand dient te zegevieren. Wij hebben een fout gemaakt, dan moeten we die ook zelf rechtzetten. Daarom bieden wij u alsnog de kans bezwaar aan te tekenen.

Onze burgers hebben in 2018 te weinig ozb betaald. Wij hebben hen echter geen naheffing gestuurd, omdat het om onze fout ging. In dezelfde lijn redenerend is het logisch om u als ondernemers tegemoet te komen – u betaalde te veel door dezelfde fout. De goodwill die we kweken door te erkennen dat we onverstandig hebben gehandeld, is onbetaalbaar.

Met vriendelijke groet,

Gemeente Venray

Stan Verhaag