Afbeelding
Foto:

Film Dylan Haegens op dvd

venray | Vanaf dinsdag 18 december is de bioscoophit De film van Dylan Haegens beschikbaar op dvd en On Demand.

Met 1.4 miljoen volgers is Dylan Haegens één van Nederlands populairste YouTubers. Het YouTube-fenomeen trok met zijn film binnen acht dagen meer dan 100.000 bezoekers naar de bioscopen. De teller staat ondertussen op meer dan 300.000 bezoekers in Nederland en Vlaanderen. Naast team Dylan Haegens schitteren ook Patrick Stoof (Toren C, Smeris), Ilse Warringa (De Luizenmoeder, Onze Jongens), Nick Golterman(Weg van jou, Bluf) en Rico Verhoeven (wereldkampioen kickboksen) in de film.

De film gaat over Dylan. Dylan heeft zijn leven goed op orde; hij heeft een succesvol YouTube-kanaal, een eigen tostizaak en een leuk team bestaande uit Rick, Teun en Marit. Er is alleen één stoorzender: IJsbrand. Hij is ook een YouTuber en maakt vrijwel iedere video van Dylan na, alleen dan stukken beter.

De laatste tijd is IJsbrand wel erg snel met het uploaden van video's, zo snel dat het verdacht aan het worden is. Dylan gaat samen met Teun op onderzoek uit en ontdekt het geheim van IJsbrand. Ze besluiten om zijn geheim ook eens te proberen. Het lijkt een perfecte oplossing, maar dit loopt totaal anders dan gepland.

Vriendschap en liefde worden op de proef gesteld en Dylan moet alles op alles zetten om zijn vrienden en het succes niet te verliezen.

Foto: Team Dylan Haegens.


Website bouwen met Wordpress

Venray | Bij Seniorservice Gilde Venray gaat in januari de zesdelige workshop Website bouwen met WordPress van start. Wordpress is handige software waarmee online snel en gemakkelijk een website of weblog kan worden gemaakt, die ook goed in beeld komt op een tablet of smartphone/iPhone.

Met WordPress kan geheel gratis een website worden gemaakt, maar voor een relatief klein bedrag zijn er veel meer mogelijkheden. De start is medio januari, wekelijks op de woensdagmiddag. De deelnemers moeten kunnen omgaan met Windows (inclusief bestandsbeheer), internet en tekstverwerken.

Opgeven kan bij Leo Wethly via www.seniorservicevenray.org.


Junioren pakken tweede plek op NK

Venray | Giel van Gorp (15) en Jorn Janssen (14) zijn afgelopen weekeinde tweede geworden op het NK jeugd bowlen in Tilburg. De jongelingen van Bowling Vereniging Venray pakten het zilver in hun leeftijdscategorie.

Het was voor de eerste keer dat Giel en Jorn zich plaatsen voor de finales van het jeugd NK. Het duo plaatste zich verrassend voor de finaleronde in Tilburg en na een knappe overwinning in de halve finale stroomde het tweetal door naar de finale. In de laatste wedstrijd van de finale verloor het duo met 181-121.


Vervolg voorpagina

Melkfabriek toch in race Polenhotel

Leunen | Volgens wethouder Loonen is de beroepszaak van Hoex-Maessen inderdaad beëndigd. "De melkfabrieklocatie past in het collegeprogramma voor migrantenhuisvesting", zei Loonen dinsdagavond. De nieuwe plannen van Hoex-Maessen worden na indiening opnieuw bekeken.

Loonen: "Maar we leggen ze sowieso voor aan de gemeenteraad. Dat gaan we met alle plannen doen als het om grootschalige huisvesting gaat van arbeidsmigranten." Als het gaat om tijdelijke huisvesting hoeft het college niet aan te kloppen bij de raad voor toestemming. Dat werd ook niet gedaan toen onlangs uitzendbureau OTTO met plannen kwam om op De Hulst I in Oostrum 240 slaapplaatsen in zestig stacaravans voor arbieidsmigranten te vergunnen. Die caravans staan er inmiddels. In maart komt in Venray nieuw beleid als het gaat om tijdelijke huisvesting van buitenlandse werknemers. Tot die tijd neemt het college naar eigen goeddunken besluiten. Het heeft er alle schijn van dat de komende maanden meer aanvragen voor onderkomens van arbeidsmigranten bij de gemeente binnenkomen. Jan Hendriks (SP) heeft daar zorgen over. "Hopelijk worden de komende maanden niet de nodige initiatieven erdoor gejaagd." Loonen: "We spelen het via de gemeenteraad." Wel zal de initiatiefnemer zelf de omgeving in moeten voor draagvlak.