Gemeentehuis op zaterdag niet open

VENRAY | Het ligt niet in de lijn der verwachtingen dat het gemeentehuis in de toekomst op zaterdag extra opengaat voor de Venrayse inwoners. Dat antwoordt het college op vragen van de fractie D66.

D66 vraagt zich bij monde van fractieleider Daan Janssen af of een extra-openstelling op de zaterdagmorgen niet effectiever is in plaats van vrijdagmiddag, waarvoor burgemeester en wethouders kiezen. Janssen is van mening dat de meeste burgers op zaterdag vrij zijn en zodoende alle ruimte hebben om naar het gemeentehuis te komen. Hij vraagt zich tevens af of het is te verwachten dat het aanbod van klanten op zaterdag hoger zal zijn als een gemiddeld dagdeel, zoals op vrijdagmiddag.
Op die vraag moet het college het antwoord schuldig blijven, omdat daarover geen feiten beschikbaar zijn. Op dit moment vinden B en W een zaterdagochtendopenstelling onwenselijk, omdat het simpelweg te duur gaat worden voor de gemeente Venray. Mocht de extra openstelling te combineren zijn met andere diensten (zoals een bibliotheekfunctie in de gemeente Peel en Maas), dan zouden de kosten aanmerkelijk lager uitvallen. De gemeente Venray gaat verdergaande openstelling van het gemeentehuis zoeken in de regionale samenwerking.
D66 stelde deze vragen naar aanleiding van de extra openstelling op vrijdag. Het college kiest hiervoor om de telefonische bereikbaarheid voor de inwoners op vrijdagmiddag tot 17.00 uur te borgen.'Het aantal telefoontjes is niet de belangrijkste reden om vrijdags open te zijn.' Venray doet dat in navolging van de gemeenten Venlo en Horst aan de Maas, de regionale samenwerkingspartners.