Afbeelding
Foto:

Vercauteren presenteert boek

Venray | Tweeënhalf jaar geleden besloot Venraynaar Luc Vercauteren een fietsreis van Maastricht naar Teheran te maken.

Zijn doelstelling: een betere geestelijke gezondheidszorg in Nederland. Vercauteren lijdt zelf aan een bipolaire aandoening en wilde door middel van de fietstocht meer aandacht vragen voor de professionele aanpak van zijn ziekte. Die reis maakte dusdanig veel indruk op Vercauteren, dat hij heeft besloten om een boek te maken. "Dat plan is pas ontstaan na de fietsreis zelf", laat Vercauteren weten. "Ik wilde opschrijven wat ik had meegemaakt en ben dat gaan doen. Het boek gaat deels over mijn fietsreis, maar zeker ook over mijn bipolaire aandoening."

Met zijn fietsreis zamelde Vercauteren, tegenwoordig woonachtig in Maastricht, geld in voor de website psychosenet.nl. Over tweeënhalve week presenteert Vercauteren zijn werk in Amsterdam. "Ik heb daar een uitgeverij gevonden, Tobi Vroegh. Er is ook zeker een kans aanwezig dat ik nog iets in Venray ga doen. Ik heb contact gehad met Ger Koreman van 't Schöpke (een wijkcentrum in Venray, red.). Er moet dan natuurlijk wel belangstelling voor zijn." Het boek, getiteld 'Grenzeloos geluk' is voor het grote publiek te bestellen via bol.com, de website van de uitgever of bij de boekhandel.


Duurzame Dates bij Kipster

Oirlo | Ondernemers en mensen met duurzame ideeën zijn van harte welkom op dinsdag 4 december tussen 15.00 en 18.00 uur op de Duurzame Dates bij Kipster aan de Wusterweg 9 in Castenray.

Tijdens de Duurzame Dates komen vraag en aanbod op het gebied van duurzaamheid samen. Deelnemers kunnen in gesprek met experts om hun idee of plan aan te scherpen, inspiratie opdoen en ze leren mogelijke samenwerkingspartners kennen. Na Duurzame Dates kun je je plan volmaken en indienen voor de Groene Helden Stimuleringsprijs 2019. Aanmelden voor Duurzame Dates kan op www.ivn.nl/groeneheldenlimburg.

Deelname aan de Duurzame Dates en de Groene Helden Stimuleringsprijs is gratis. Bij Groene Helden gaat het om duurzame initiatieven van twee of meer ondernemers die samenwerken met bijvoorbeeld instanties voor natuurbeheer, onderwijs of de lokale bevolking. Het hoeft niet perse een spectaculair, uniek of geheel nieuw project te zijn.

Wanneer je een bestaand, goed, maar kleinschalig initiatief verder uitbreidt, is jouw initiatief ook een kanshebber. Denk aan: een restaurant dat samenwerkt met een lokale supermarkt om voedselverspilling tegen te gaan en hierbij omwonenden betrekt. Maar ook dat ene bedrijf dat zijn bedrijfstuin wil vergroenen en verduurzamen en hierbij verschillende bedrijven en buurtorganisaties betrekt. In het voorjaar van 2019 worden acht Groene Helden uitgekozen. Als Groene Held ontvang je een financiële bijdrage om je initiatief te verwezenlijken of te laten groeien en bloeien. De Groene Helden Prijs geeft bekendheid aan je initiatief en organisatie.

Daarnaast vervul je als Groene Held een ambassadeursrol waarbij je opgedane kennis deelt met andere ondernemers en hen stimuleert en inspireert duurzaam te ondernemen. Groene Helden Limburg is een initiatief van Provincie Limburg en IVN Limburg in samenwerking met Innovatiehuis MKB Keyport 2020, MKB-Limburg, Vereniging Kleine Kernen Limburg, Mediahuis Limburg, IVN Roermond, VVV Zuid-Limburg, Rabobank, Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, CITAVERDE en Koninklijke Nederlandsche Heidemaatschappij.

Voor aanmelding en informatie: Cindy Nordhausen, IVN, projectleider Groene Helden, telefoon 06-51853607, e-mail c.nordhausen@ivn.nl.


Bierpepernoten met bierworst

Venray | Bierpepernoten. Het is een combinatie die niet direct voor de hand ligt. Mr. Hop is de uitdaging met bakkerij Van Gassel aangegaan en de bierpepernoten zijn een doorslaand succes.

"We moeten blijven vernieuwen en dit is een mooi voorbeeld', vertelt Gijs Schapendonk van Mr. Hop. De pepernoten zijn populair. De derde partij is gebakken en de bierpepernoten liggen zelfs in Haarlem in de schappen. "We hebben Jopen Ongelovige Thomas als biertje gebruikt in het pepernotenbeslag zonder dat de brouwer uit Haarlem het wist. Toen zij het hoorden, hebben ze de pepernoten meteen besteld."

Helemaal nieuw is de gedroogde bierworst. In samenwerking met Slagerij Angelique Leenders ontwikkelde Mr. Hop de worst. "We hebben gebruikgemaakt van het bier: Sexy motherbocker. Het was echt heel gaaf om dit samen met lokale ondernemers te ontwikkelen. Hopelijk kunnen we dit nog veel vaker doen." Meer informatie op www.misterhop.com.