Achtklapper hockeysters

Vlijmen-Venray 1-8. Doelpunten Venray: Jans Manders en Lotte Logtens (beiden 2x), Stella Wientjens, Franka van Beek, Eva Verschuuren en Joni van Alst.

Vlijmen | De hockeysters van Venray besloten het laatste duel voor de winterstop in de vierde klasse met een klinkende zege in en tegen Vlijmen: 1-8.

Venray begon direct met druk zetten op de thuisploeg. Die felheid resulteerde in de 3e minuut al in een doelpunt gescoord door Jans Manders na een voorzet van Lon van Alst. In de 10e minuut kreeg Venray een strafcorner waaruit Stella Wientjens 0-2 scoorde. Toen Venray even de focus verloor lukte het de tegenstander om in de elfde minuut door de verdediging heen te breken en met een rommelige goal te scoren: 1-2. Hierdoor werd Venray weer wakker geschud en de focus was weer volledig terug. Na een fraaie combinatie tussen Joni van Alst en Stella Wientjens kon Franka van Beek binnen tippen. Met een tevreden gevoel ging Venray de rust in met 1-3 voorsprong.

De tweede helft begon met een geweldige goal van Eva Verschuuren. Nadat ze iedereen in de cirkel had uitgespeeld, sloeg ze met haar backhand de bal hoog in de rechterhoek van de goal. Daarna scoorde Lotte Logtens vanaf de cirkelrand met een harde slag. De zesde goal van Venray was een voorzet van Lotte Logtens waarnaar Jans Manders met een backhandslag scoorde. Ook Joni van Alst scoorde met een backhandslag op goal na een voorzet van Michelle Laurensse. De laatste goal kwam voort uit een strafcorner. De bal werd aangespeeld naar Joni van Alst die hem vervolgens flatste naar Lotte Logtens die de bal mooi in de goal tipte. Venray sluit de eerste seizoenshelft af op een fraaie derde plaats.

Hockeyers Venray trotse koploper

Dommel-Venray 3-5 (2-2). Doelpunten Venray: Guido pop (3x), Jesper Arts en Martijn Vennekens.

Sint-Michielsgestel | De hockeysters van Venray hebben de eerste seizoenshelft afgesloten met een 3-5 overwinning tegen Dommel: 3-5. Door deze zege is Venray trotse koploper met negen punten voorsprong op nummer twee, Oirschot.

Op een glad en lastig bespeelbaar veld domineerden de gasten in de eerste tien minuten. Uit het niets scoorde de thuisploeg echter de openingstreffer. Na de gelijkmaker van Guido Pop, scoorden beide ploegen nog eenmaal voor rust en gingen aan de thee met een gelijke stand: 2-2. Pop tekende ook voor de tweede treffer van de gasten. Na rust had Venray wederom het beste van het spel en door een tactisch goed uitgespeelde strafcorner maakte Guido Pop zijn hattrick. Dommel ging vanaf toen vol ten aanval en dat resulteerde in meer ruimte waaruit Martijn Vennekens uit een snel uitgespeelde counter prachtig in de linkerbovenhoek scoorde. Dommel bleef komen en scoorde de 3-4. Venray had daarna een sterk overwicht en creëerde uitgespeelde kansen, maar het bleef bij slechts een treffer van Jesper Arts. Het gemis van topscorer John Jongeneel, door een blessure, was merkbaar bij de gasten. Een primeur was dat Venray geen kaart heeft ontvangen. In de slotminuten speelde de verdediging (Koen Arentsen, Martijn van de Craats, Tom Schueler, Cornfiel Kroon en ook Stan Deeks) de wedstrijd zakelijk uit. In de winterperiode speelt het eerste team van Venray zaalhockey in de subtopklasse.

Jeu de boules

Venray | In de Bouledrome op het Speulpark aan de Hoopweg in Venray is door Stichting Een Bouledrome voor Venray en omgeving de derde wedstrijd in poule A van de Harry Maessen Wintercompetitie 2018-2019 gespeeld.