Afbeelding
Foto:

Nieuw logo voor Antoniusschool

Maashees | Het nieuwe schoollogo van de Antoniusschool in Maashees werd afgelopen vrijdag gepresenteerd aan de leerlingen en ouders. Het logo is uiteindelijk ontworpen door Martijn van de Voort van Mighty1.

Na een les over logo's heeft ieder kind op de Antoniusschool een ontwerp gemaakt. Met deze tekeningen is de schoolleiding uiteindelijk naar Van de Voort gegaan. Daarbij hebben zij ook een gesprek met de ontwerper gevoerd over de visie van de basisschool. "Vervolgens is Martijn enthousiast aan de slag gegaan en el snel ontstond er een uniek schoollogo", vertelt Annemiek Timmermans van de Antoniusschool in Maashees. "Onze school geeft kindgericht onderwijs en daar past een kindgericht logo bij."

Het logo bestaat uit 46 lijnen. Deze lijnen staan symbool voor de kinderen van de Antoniusschool. "Ieder gaat zijn eigen route, met zijn eigen start- en eindpunt. De ene keer snel en recht en dan weer zoekend en kronkelend naar een zijpad. Kinderen ontmoeten en kruisen elkaar. We kaderen het leren niet strak in, maar coachen en begeleiden de kinderen in hun ontwikkeling."

De Antoniusschool in Maashees telt op dit moment 46 leerlingen. Iedere lijn staat dus symbool voor een kind. "Ze herkenden ook hun eigen ontwerpen die weer waren meegebracht door de ontwerper om te laten zien hoe hij zich had laten inspireren."

Na de presentatie genoten de kinderen, ouders en leerkrachten samen van cupcakes (met logo!) die door de kinderen van groep 7-8 gemaakt waren. Aan het einde kregen alle kinderen een tas met daarop het schoollogo.