Ruime zege volleyballers

VC Volt 7-ActiveRooy 0-4. Setstanden: 23-25, 22-25, 20-25 en 12-25.

Beers | Door een klinkende 0-4 zege in de uitwedstrijd tegen VC Volt 7 pakten de volleyballers de koppositie terug in de derde klasse H.

In de eerste twee sets waren de teams aan elkaar gewaagd. Vooral verdedigend werd er scherp en geconcentreerd gespeeld. Dit uitte zich in lange rally's aan beide zijden van het net. De Venraynaren wisten met veel aanvallen over de middenpositie de balans in hun voordeel door te laten slaan. In de derde en vierde set wist de ploeg het spel vast te houden. De mannen uit Beers lieten ActiveRooy een paar punten uitlopen in de derde set en bezegelden daarmee hun lot in deze wedstrijd. De vierde set was een formaliteit. Als koploper ontvangt ActiveRooy op dinsdag 4 december Skunk uit Veghel. Aanvang 19.30 uur in De Wetteling.

Manual haalt uit tegen Someren

Manual-Someren 22-8 (9-3). Doelpunten Manual: Ankie Billekens (9x), Maaike Lipman, Jantine Rongen en Joy Jakobs (allen 3x), Lisa de Vries (2x), Guusje Wessel en Manon Hazekamp.

Venray | In de tweede klasse won koploper Manual eenvoudig de thuiswedstrijd tegen laagvlieger Someren: 22-8.

De Venrayse handbalsters begonnen stroef aan het duel. Manual ging mee in het trage spel van Someren en maakte daardoor slordige aan- en afspeelfouten. Halverwege de eerste helft kwam Manual toch los en ging de rust in met een 9-3 voorsprong. Na de rust kon Manual met snelle aanvallen gemakkelijk uitlopen naar een verschil van veertien treffers: 22-8. Op zondag 2 december speelt Manual de topper tegen Tremeg. Het duel in Gemert begint om 10.00 uur.

Lake Valley haalt uit: 6-1

Lake Valley-ZV Weert 6-1 (1-0). Doelpunten Lake Valley; Samir el Ghoul (2x), Nino Bruns, Bilal Naoumi, Keltone Silva en Nathan van Gerven.

Venray | Vrijdagavond behaalde Lake Valley thuis in de Wetteling een ruime overwinning: 6-1 op ZV Weert, hekkensluiter in de hoofdklasse E.

De thuisclub speelde goed en creëerde tal van scoringskansen. In de eerste helft leek het euvel van dit seizoen, het moeilijk kunnen scoren, weer op te gaan spelen. Pas net voor rust scoorde Nino Bruns de verdiende 1-0. Na rust ging Lake Valley door met het goede spel en kreeg opnieuw veel scoringskansen. ZV Weert kon hier weinig tegenover zetten, want verdedigend stond het Venrayse team goed. Halverwege de tweede helft doorbrak aanvoerder Samir el Ghoul de ban door twee keer te scoren. Dit werkte bevrijdend voor het jonge Venrayse team. Het doorstond prima een twee minuten ondertal na een gele aart voor Nino Bruns en daarna scoorde Bilal Naoumi de 4-0. ZV Weert scoorde één keer tegen uit een counter. In de slotfase beslisten Keltone Silva en Nathan van Gerven het duel.

Op maandag 3 december speelt Lake Valley uit tegen Fermonia Boys 2.