Zwaarbevochten zege Oranje Wit

Bladella-Oranje Wit 13-18 (7-9). Doelpunten Oranje Wit; Janne Gellings (6x), Aniek Drabbels en Dionne Drabbels (beiden 4x), Kim Hendrix, Nathalie Loenen, Jessica Klaassens en Maureen Drabbels.

Bladel | In de hoofdklasse korfbal behaalde Oranje Wit op de openingsdag van de zaalcompetitie een zwaarbevochten zege op Bladella: 13-18.

Beide ploegen begonnen fel aan het duel. Bladella wist als eerste de korf te vinden, waarna ook Oranje Wit wakker werd. Drie maal op rij wisten de gasten de korf te vinden en hierdoor sloegen zij direct een klein gaatje (1-3). De wedstrijd was erg fysiek en beide ploegen bleven scoren. Het lukte de gasten om de voorsprong gedurende de eerste helft vast te houden: ruststand 7-9. Na de rust kwam Bladella weer fel uit de kleedkamer en wist de stand gelijk te trekken door twee keer op rij te scoren (9-9). Beide ploegen bleven weer gelijk op gaan en wisten om en om te scoren (12-13). Doordat Oranje Wit technisch bleef korfballen wist de ploeg aan het einde toch het verschil te maken (12-17). De winst kwam vanaf dat moment niet meer in gevaar. Op zondag 2 december speelt Oranje Wit een thuiswedstrijd tegen Rooi. De wedstrijd begint om 13.00 uur in sporthal De Wetteling.

Zeven treffers Rian Willems

VVO/Klimroos-SVOC'01 15-14 (9-8). Doelpunten SVOC'01: Rian Willems (7x), Marloes Cox en Kelly Wismans (2x), Linda Claessens, Aniek Sanders en Femke Kleeven.

Hapert | De korfbalsters van SVOC'01 leden in de overgangsklasse een zure nederlaag in de uitwedstrijd tegen VVO/Klimroos: 15-14.

In de openingsfase ging het duel tot 3-3 gelijk op. Daarna namen de gasten het initiatief en liepen uit naar 4-7. In de slotminuten van de eerste helft boog de thuisploeg de achterstand om in een kleine voorsprong: 9-8. Meteen na de pauze liep VVO/Klimroos verder uit naar 13-9. SVOC'01 knokte zich terug tot 13-11, zag het verschil weer groeien tot drie treffers (14-11) om daarna met drie doelpunten op rij langszij te komen: 14-14. In de slotminuten kregen beide ploegen nog enkele kansen, maar was de thuisploeg met een vijftiende treffer de meest gelukkige ploeg. Op zondag 2 december speelt SVOC'01 thuis tegen Vessem, aanvang 14.40 uur.