Sporting ST kopje onder tegen Resia

Sporting ST-Resia 2-6 (0-3). Doelpuntenmaker Sporting ST: Stan Theeuwen (2x).

Swolgen | Sporting ST heeft in eigen huis niet kunnen verrassen met een overwinning op degradant Resia. Na een 0-3 ruststand wonnen de gasten uiteindelijk afgetekend met 2-6.

De wedstrijd begon rustig, Sporting kon in de beginfase geen vuist maken. Na een kwartier vergrootte Resia de druk op het doel van de fusieclub uit Tienray en Swolgen, wat resulteerde in de openingstreffer na zeventien minuten. Tien minuten voor rust scoorden de gasten op fraaie wijze uit een vrije trap: de bal zwabberde binnen: 0-2. Dat leek ook de ruststand te zijn, maar op slag van rust werd een corner verkeerd weggewerkt door de Sporting-defensie, waarna de gasten de 0-3 aantekenden.
In de tweede helft werd er volop gewisseld en voetbalde de thuisclub wat meer, waardoor het nog twee keer scoorde. Daar tegenover stonden wel drie tegentreffers, waardoor het duel nooit meer echt spannend werd.

Met duels tegen achtereenvolgens VCH en RKDSO op het programma liggen er in de komende twee wedstrijden wellicht meer kansen op een resultaat voor de nummer voorlaatst in de vijfde klasse.

SVOC'01 krijgt er zeven tegen

Grashoek-SVOC'01 7-2 (3-1). Doelpuntenmaker SVOC'01: Rob Houwen (2x).

Grashoek | SVOC'01 heeft op bezoek bij Grashoek een ruime nederlaag geleden: 7-2. De formatie uit Grashoek staat tweede in de vijfde klasse en dat was vanaf het eerste moment te zien. SVOC gaf totaal niet thuis en al na twee minuten werd de openingstreffer gemaakt. Grashoek liep voor de rust uit naar een 3-1 voorsprong. Het doelpunt voor de Tricolores kwam op naam van Rob Houwen. Na rust kon de thuisploeg er nog vier maken en was het opnieuw Houwen die tussendoor iets terugdeed voor SVOC. Trainer Jeroen Denissen: "Het was vanaf minuut één te zien dat Grashoek bovenin meedraait. De scherpte ontbrak vandaag en alles wat fout kon gaan ging fout.
Dat we twee keer scoren is het positieve van vandaag. Het was onze slechtste wedstrijd tot nu toe." B-speler Sjoerd Classens maakte zijn debuut in het eerste elftal. Komende zondag speelt SVOC de onvervalste Peel en Maas-derby tegen Leunen.

Beide teams ontlopen elkaar slechts één punt en twee plekken op de ranglijst.