Royale nederlaag De Peelkorf: 13-23

De Peelkorf-Stormvogels 13-23 (7-14). Doelpunten De Peelkorf: Lisa Verlijsdonk (5x), Lieke Thomassen en Tina Janssen (beiden 3x) en Janneke Jenniskens (2x).

Venray | In de hoofdklasse startte De Peelkorf de zaalcompetitie met een royale thuisnederlaag in de thuiswedstrijd tegen Stormvogels: 13-23.

De Peelkorf heeft het altijd lastig tegen de ploeg uit Luyksgestel. In de beginfase ging de wedstrijd gelijk op. Stormvogels opende de score, maar De Peelkorf wist via een kleine kans de stand weer in evenwicht te brengen. De gasten bleven in de eerste helft steeds aan de goede kant van de score en liepen steeds verder uit. De korfbalsters uit Luyksgestel combineerden makkelijk en waren erg zuiver in de afronding. De Peelkorf was op sommige momenten slordig en gaf door persoonlijke foutjes een aantal doelpunten weg. Stormvogels ging de rust in met een 7-14 voorsprong. Ook de tweede helft openden de gasten de score. Ze vergrootten de voorsprong naar 7-17. Hierna kon De Peelkorf iets terug doen, via een afstandsschot en vrije bal werd de achterstand verkleind tot 9-17. Dichterbij kwam de thuisploeg niet. Stormvogels was een maatje te groot voor de thuisploeg en liep uit naar een verschil van tien doelpunten.

Merselo nipt onderuit: 15-13

KSV'17-Merselo 15-13 (6-5). Doelpunten Merselo: Angela Litjens, Aniek van den Heuvgel, Ciel van Hoof en Monique Janssen (allen 2x), Anne Gielens, Loes Claessens, Fleur Claessens, Lisa Verhoeven en Geke Nijenhuis.

Schijndel | In de tweede klasse verloren de korfbalsters van Merselo nipt de uitwedstrijd tegen KSV'17. In Schijndel werd het 15-13 voor de thuisploeg.

De gasten begonnen fel aan het duel en namen al snel een kleine voorsprong. De thuisploeg schakelde vervolgens in het tweede deel voor rust een tandje bij en boog de achterstand om in een kleine marge bij rust: 6-5. In de tweede helft gaven beide ploegen elkaar geen duimbreed en ging de score lange tijd gelijk op. KSV'17 en Merselo waren aan elkaar gewaagd, maar de thuisploeg was in de slotfase de gelukkigste en hield de punten in eigen huis.

Merselo speelt op zondag 2 december thuis tegen Diosa. Het duel in De Raayhal in Overloon begint om 11.00 uur.