Ysselsteyn meldt zich in middenmoot

Ysselsteyn-IVO 2-1 (1-0). Doelpuntenmakers Ysselsteyn: Gijs Dinghs, Dennis Teunissen.

Ysselsteyn | Ysselsteyn heeft de tweede thuisoverwinning op rij geboekt. IVO werd met 2-1 verslagen, waardoor Ysselsteyn zich in de middenmoot van de derde klasse meldt. In de beginfase ontliepen beide ploegen elkaar weinig, maar na verloop van tijd nam Ysselsteyn het heft in handen en maakte Gijs Dinghs uit een voorzet van Dennis Teunissen de openingstreffer. De thuisploeg kreeg vervolgens enkele kansjes om de voorsprong te verdubbelen en IVO kon daar maar weinig tegenover stellen. Na de thee speelde Ysselsteyn beter, maar was het IVO dat de gelijkmaker aantekende: 1-1. Na zeventig minuten was het Dennis Teunissen die uit een afgeslagen corner loeihard de 2-1 binnenschoot en Ysselsteyn zo weer op voorsprong zette. IVO zette in de slotfase druk op het Ysselsteynse doel, maar wist het niet meer te scoren. Door de zege klimt Ysselsteyn naar de zesde plek in de derde klasse C. Komend weekend gaat het op bezoek bij Baarlo.

BVV'27 pakt eerste punt in eigen huis

BVV'27-Montagnards 1-1 (0-1). Doelpuntenmaker BVV'27: Egzon Grguri.

Blitterswijck | BVV'27 heeft het eerste punt in eigen huis in de vierde klasse gepakt. Op eigen veld werd het tegen Montagnards, vorig seizoen kampioen in de vijfde klasse waarin ook BVV uitkwam, 1-1. In de achttiende minuut kwamen de gasten op voorsprong: BVV-keeper Davy Engels was kansloos op een van richting veranderd schot: 0-1. Tien minuten na rust liep BVV in de persoon van Lars Koster tegen een rode kaart op. Dat deerde de ploeg van trainer Leon Vievermans kennelijk niet, want met een prachtige lob vanaf de punt van de zestien gaf Egzon Grguri een klein half uur voor tijd de Montagnards-doelman het nakijken: 1-1. Trainer Leon Vievermans: "Ik vond ons het eerste half uur beter, zij waren dreigend vanuit uitvallen. Onze keeper heeft één fantastische redding moeten verrichten. De tweede kans die zij kregen, maakten ze. Bij de rode kaart van Lars was er maar weinig aan de hand. We bleven daarna voetballen en lieten ons niet van de wijs brengen. Daar ben ik trots op. Na de 1-1 waren er eigenlijk geen grote kansen meer. Ik heb de ploeg complimenten gemaakt. Als we het zo blijven oppakken, gaan we punten halen."

Oostrum legt EWC'46 over de knie

Oostrum-EWC'46 3-1 (1-1). Doelpuntenmaker Oostrum: Chris Wilschut (2x), eigen doelpunt tegenstander.

Oostrum | Oostrum heeft zondagmiddag in eigen huis met 3-1 van EWC'46 gewonnen. De ploeg van trainer Ron Spruit kwam voor rust op achterstand, maar Chris Wilschut tekende nog in de eerste helft de gelijkmaker aan. Na rust zette Wilschut zijn elftal op voorsprong, waarna de zege in de slotfase door een eigen doelpunt van EWC veilig werd gesteld.

Aanstaande zondag gaat Oostrum op bezoek bij de nummer twee op de ranglijst: Meterik. Voor de winterstop volgen daarna nog duels met Montagnards en VVV'03.

Uitslagen

EVVC-Volharding 1-5 (1-2). Doelpuntenmakers Volharding: Tim Brouwer (2x), Jasper Lenkens, Mark Blenckers, Kas van den Bosch.

SSS'18-Sportclub Irene 4-1 (2-0). Doelpuntenmakers SSS'18: Koen Verlinden (2x), Bas Joosten (2x).