Vervolg pagina 11

The B beter in de schijnwerpers

Wat moet de rol van de politiek nu zijn? Brugmans: "We draaien het nu om. Hoe ziet de politiek The B? Wij kunnen zelf wel weer een plan gaan schrijven, maar als het wordt afgekeurd zijn we weer bij af. Het woord is dus nu aan de politiek. Die zal het eigen, zelf bedacht plan niet gaan afkeuren, lijkt mij."
Sommige partijen stellen dat als de jeugd niet wil, The B niet nodig is. "De jongeren willen graag", is Brugmans van overtuigd. "Dat leert ook het onderzoek dfat afgelopen zomer door Synthese jongerenwerk onder 328 jongeren is afgenomen. Ze zitten in een consumerende en lastige levensfase waarin weinig ruimte is voor vrijwilligerswerk. Door dat professioneel in te steken, kun je ze er op den duur toch bij betrekken. Dat heeft even tijd nodig."

Sociale vaardigheid voor tieners

venray | Het is voor jongeren niet altijd eenvoudig om goed om te gaan met anderen, zonder zichzelf weg te cijferen, ondergesneeuwd te raken, vaak ruzie te krijgen of last te hebben van verlegenheid.

In de sociale vaardigheidstraining leren kinderen van twaalf tot zestien jaar zelfbewust om te gaan met anderen, steviger in de schoenen te staan en gemakkelijker contact te maken. Door middel van verschillende oefeningen en uitleg van theorie krijgt het kind handvatten om beter voor zichzelf op te komen. De training bestaat uit zes bijeenkomsten van anderhalf uur en een ouderavond en vindt plaats bij Synthese aan de Leunseweg 51 in Venray op de maandagen 7, 14, 21 en 28 januari en dinsdag 5 en 12 februari van 18.00 tot 19.30 uur. Er zijn geen kosten aan de training verbonden. Voor meer informatie kan contact worden opgenomen met Jessica de Jong via e-mail j.dejong@synthese.nl of met Daisy Tijssen via e-mail d.tijssen@synthese.nl. Aanmelden kan tot 21 december via www.synthese.nl.

Ontmoeting vluchtelingen en Venraynaren

Venray | In de foyer van Schouwburg Venray vindt op zaterdag 8 december een ontmoetingsfeest plaats tussen vluchtelingen en Venraynaren.

Tussen 14.30 en 17.30 uur krijgen de aanwezigen de kans om kennis te maken met en met elkaar in gesprek te komen over hoe het is om samen in Venray te wonen. De bedoeling van dit ontmoetingsfeest is iets te ontdekken over hoe iedereen, vanuit verschillende culturen en afkomstig uit verschillende landen, het leven in Venray ervaart en hoe er met elkaar iets goeds van kan worden gemaakt. Er is een gevarieerd programma met dans van dansgroep Dizzy Dance, Syrische muziek van Omran en zijn Syrische vrienden en Nederlandstalige muziek door Liederentafel Venray. Tussendoor kan er geproefd worden van verschillende internationale hapjes. Iedereen is van harte uitgenodigd, ook kinderen zijn welkom. De entree is gratis.

Kanarieshow

Ysselsteyn | De Speciaalclub Kleurkanaries Nederland houdt voor de derde keer een internationale kanarieshow in het weekeinde van 1 en 2 december in zaal The Pilot in Ysselsteyn. Iedereen, ook niet-leden, is welkom vogels te showen. Er zijn klassementsprijzen te winnen. Kijk voor meer informatie op www.speciaalclubkleur.nl. De show is geopend op zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur en op zondag van 10.00 tot 16.00 uur.