De boekpresentatie van Arjan van der Giessen bij tafeltennisvereniging Red Stars start zaterdag om 18.00 uur.
De boekpresentatie van Arjan van der Giessen bij tafeltennisvereniging Red Stars start zaterdag om 18.00 uur. Foto: Pascal Vroemen

Boekpresentatie Van der Giessen

Venray | Venraynaar en dartsjournalist Arjan van der Giessen is aanstaande zaterdagavond te gast bij tafeltennisvereniging Red Stars. De dartsverslaggever, bekend van werkzaamheden voor SBS6, Sport 1 en RTL7, komt daar zijn boek Twintig jaar dartsgekte presenteren. De boekpresentatie is voor iedereen toegankelijk.

Door Dennis Stiphout

Het boek is een verzameling van alle opzienbarende en bovenal waargebeurde momenten en anekdotes die Van der Giessen in zijn twintig jaar als dartsverslaggever meemaakte. De journalist, die tot zijn achttiende in Venray woonde, liep al langer rond met het idee een boek te maken. Van der Giessen: "Ik schreef eigenlijk al achttien jaar over de dingen die ik destijds meemaakte. Mijn familie opperde al vaker het idee om er een boek over te schrijven, maar ik ben nooit zelf naar een uitgeverij gestapt. Afgelopen januari werd ik gebeld door een uitgeverij. Zij wilden een boek over darts op de markt brengen en twee mensen hadden mij als auteur getipt. Wie dat zijn, weet ik overigens nog altijd niet."

Van der Giessen besloot in te gaan op de vraag van de uitgever en klom in de spreekwoordelijke pen. Nog geen half jaar later, in juli dus, kwam het boek op de markt. "Ik heb in die twintig jaar enorm veel meegemaakt, zowel voor als achter de schermen. In het boek staan veel verhalen die mensen niet kennen. Zo lazen Raymond van Barneveld en Michael van Gerwen dingen in het boek die ze niet wisten. Het zijn allemaal belevenissen die ik zélf heb meegemaakt, opgeschreven in 29 hoofdstukken die zijn aangevuld met 39 kleurenfoto's. We hebben het op een speciaal wit papier gedrukt, zodat de foto's beter tot hun recht komen."

De journalist promoot het boek op meerdere plekken in het land, om zo een breed publiek en veel dartsliefhebbers te bereiken. Het is geen toeval dat daarbij ook tafeltennisvereniging Red Stars aan wordt gedaan. "Ik ben daar ooit als zevenjarig jochie begonnen met tafeltennis", verklaart Van der Giessen zijn band met de Venrayse club.

"Van Barneveld en Van Gerwen lazen dingen die ze niet wisten"

"Ik heb gespeeld in het jongensteam dat tweede van Nederland is geworden en heb in totaal ruim tien jaar bij de club gespeeld. Mijn broer Arie speelt er nog altijd. Ik kom er nog af en toe, het is de vereniging waar ik groot ben geworden. Zodoende hebben we altijd contact gehouden over de boekpresentatie. Het is niet de eerste plek waar ik mijn boek presenteer, maar wel de eerste presentatie in Noord-Limburg."

De boekpresentatie van Van der Giessen start zaterdagavond rond 18.00 uur. "Ik zal daar zijn om boeken te signeren, maar ook om vragen van geïnteresseerden te beantwoorden. Wellicht houden we een praatje via de microfoon met de voorzitter van Red Stars, Maurice Achten, of wil iemand anders een interview doen. Het kan wat mij betreft allemaal. Uiteraard is er ook de mogelijkheid om het 240 pagina's dikke boek, tegen een prijs van vijftien euro, aan te schaffen. Iedereen, dartsliefhebber of niet, mag langskomen. De koffie staat klaar."