Phillips doet weer van zich spreken

SV United-Kronenberg 2-0 (0-0). Doelpuntenmakers SV United: Indy Phillips, Michal Kolodziejski.

Wanssum | SV United is zondagmiddag in eigen huis mild geweest voor Kronenberg. De ploeg van trainer Fenne Smits versloeg de hekkensluiter in de vijfde klasse, die dit seizoen doelpunten tegen krijgt alsof het niets is, 'slechts' met 2-0. Indy Phillips brak na rust de ban. Een kwartier voor tijd stelde Michal Kolodziejski de overwinning veilig. Tussendoor appelleerde United tweemaal voor een penalty, maar kreeg het nul op het rekest. Eenmaal gebeurde dat na een overtreding op Phillips. "Ik stond een op een met de keeper en wilde de bal schieten, maar werd van achteren pootje gehaakt. Daardoor raakte ik de bal helemaal verkeerd omdat ik uit balans werd gebracht. De speler kon er niet zoveel aan doen, maar ik werd wel degelijk pootje gehaakt." Phillips stond toen al op het scorebord dankzij zijn openingstreffer. Na de vier goals van vorig weekend tegen RKSVN doet de aanvaller nu dus wéér van zich spreken en is hij de eerste speler uit de gemeente Venray die de grens van tien doelpunten heeft bereikt. "Ik denk dat het met zelfvertrouwen te maken heeft", aldus Phillips. "Onder onze huidige trainer heb ik dat meer. We trainen hard en het gaat steeds beter, ook in de wedstrijden komt dat er nu uit."

Een gemakkelijke wedstrijd was het, zoals de uitslag al doet vermoeden, desondanks volgens Phillips niet. "Zij stonden met vijf verdedigers achterin, vier op het middenveld en een aanvaller die voortdurend mee terugzakte. Daarom was het voor ons een lastig wedstrijd. We kregen genoeg kansen, maar waren ook wat ongelukkig. Onze oude doelman Dolf van Dinther (de sluitpost keepte vorig seizoen voor United, maar kwam nauwelijks in actie in het eerste, red.) pakte aardig wat ballen. Na de goal kregen we wat meer zelfvertrouwen en maakten we de 2-0. Zij bleven achterin staan, maar wilden ook niet aanvallen. Ik ben uiteindelijk blij dat we 'm gewonnen hebben, dat was vorig seizoen weleens anders."

Aanstaande zondag krijgt United de ultieme kans om definitief bovenin aan te haken, wanneer het op bezoek gaat bij koploper Lottum. Het verschil tussen beide ploegen bedraagt vier punten. Bij een overwinning brengt de huidige nummer vier dat gat terug naar één punt.
Voor de winterstop staan voor United verder nog duels tegen laagvliegers VCH en RKDSO op het programma.