Venray verzuimt tweede plek te grijpen

Chevremont-Venray 3-2 (1-1). Doelpuntenmakers Venray: Bram Vievermans, Armend Shala.

Kerkrade | Venray heeft op bezoek bij Chevremont nipt verloren: 3-2. Bij een overwinning had de ploeg van trainer Frans Koenen de tweede plek gegrepen in de eerste klasse D, achter de koploper ZSV. Die eer is nu juist weggelegd voor Chevremont. Na een klein half uur spelen kwam Venray op voorsprong door een doelpunt van Bram Vievermans. Vanaf dat moment kwam Chevremont beter in de wedstrijd, wat resulteerde in de gelijkmaker. Na rust viel de dubieuze 2-1. Eerst werd er een overtreding op Vievermans over het hoofd gezien, enkele fracties later bleef een handsbal van een van de spelers van Chevremont onbestraft. "Wij bleven in beide situaties staan wachten, maar moeten pas stoppen als het fluitje klinkt", aldus trainer Frans Koenen achteraf. Daarna bleef het rommelig van Venray-kant en maakte Chevremont de derde. De 3-2, een strafschop van Armend Shala, kwam te laat. Koenen: "Van wat ik tot nu toe heb gezien in onze klasse vind ik Chevremont verreweg de beste ploeg. Het is absoluut een van de titelkandidaten. De eerste helft waren we redelijk aan elkaar gewaagd, de laatste tien minuten stonden we aardig onder druk. In de tweede helft speelden we iets aanvallender, na de 2-1 bleef het rommelig van onze kant. Na de 3-2 deden we alles om de gelijkmaker te forceren, maar met kunst- en vliegwerk sleepten zij de overwinning uit het vuur."


Leunen verliest van koploper

Leunen-Lottum 1-3 (1-2). Doelpuntenmaker Leunen: Mees Claessens.

Leunen | Vijfdeklasser Leunen heeft in eigen huis tegen koploper Lottum niet voor een verrassing kunnen zorgen. De ploeg van trainer Vincent van Sambeek ging met 1-3 onderuit.

Het doelpunt voor Leunen werd gemaakt door Mees Claessens. Komende zondag staat voor Leunen in Oirlo de Peel en Maas-derby op het programma tegen SVOC'01. De twee ploegen ontlopen elkaar slechts één punt op de ranglijst.