Rob Scheepers tennist op sportgala Venray

Venray | Rob Scheepers als tennisser. Wie dat optreden niet wil missen, doet er goed aan een kaartje te kopen voor het Venrayse sportgala, dat op maandag 17 december vanaf 20.00 uur wordt gehouden in Zaal Zeven van Hotel Asteria.

Rob Scheepers is in Venray en omgeving geen onbekende. Hij trad de laatste jaren onder meer op tijdens de zittingsavonden van vastelaovesvereniging De Piƫlhaas en stond afgelopen jaar ook op de planken van Schouwburg Venray met zijn voorstelling 'Kom maar op'. Hij gaat tijdens het sportgala - met als thema The Challenge - de uitdaging aan als tennisser. Of wordt het publiek in de zaal door hem uitgedaagd?

Rob Scheepers beleefde een stormachtige introductie in de Nederlandse theaters. Voor zijn succesvolle nieuwjaarsconferences van 2014 en 2015 was geen kaart meer te verkrijgen. De grote zaal van het Parktheater was begin 2016 zelfs vier keer uitverkocht. In Toomler won de uit het Brabantse Sterksel afkomstige tonprater, stand-upcomedian, entertainer, twitteraar en columnist in 2015 de Padoem Patsss Oneliner Extravaganza, waarop hij een aantal keren mocht aanschuiven bij DWDD.

Ook was de Brabander te zien in de tv-reeks van 'Padoem Patsss, de oneliner show' (VARA/BNN) op NPO3. In de regio Venray was Scheepers al geen onbekende. Vele mediaoptredens later weet ook de rest van Nederland hoe grappig Rob Scheepers is. Maar of hij ook kan tennissen?

Kaarten voor het Peel & Maas TV Sportgala Venray kosten 6.50 euro (inclusief 1 consumptie) en zijn met ingang van vrijdag 30 november te koop bij VVV Venray: Monseigneur Goumansplein 1 in Venray, Van den Munckhof: Keizersveld 19 in Venray en Kwalitaria Forest: Jan Poelsweg 12 in Ysselsteyn.

Verlies Jumpers'76 in eigen huis

Jumpers'76-Gennep Cougars 58-78 (28-35). Topscorers Jumpers'76: Dirk Laurensse (19 punten) en Peter Hoeijmakers (13 punten).

Venray | De basketballers van Jumpers'76 verloren in de tweede klasse A de thuiswedstrijd tegen Gennep Cougars: 58-78.

Doordat de scheidsrechters niet kwamen opdagen, begon de wedstrijd met enige vertraging en waren het uiteindelijke twee geblesseerde spelers van beide ploegen die de fluit in de hand namen en de wedstrijdleiding op zich namen. Jumpers'76 startte de wedstrijd erg slordig en al gauw namen de gasten uit Gennep de leiding en liepen ze in het eerste kwart uit naar een voorsprong van tien punten: 10-20. Bij Jumpers'76 speelde tijdens deze wedstrijd een nieuwe aanwinst mee, Tomas Polvlionis. Met onder andere twee driepunters in het tweede kwart wist hij Jumpers'76 nog redelijk bij te laten blijven en de achterstand van tien punten voor rust terug te brengen naar zeven: 28-35. De fel spelende gasten hadden in het derde kwart een mindere fase waardoor Jumpers'76 kon profiteren en tot drie punten terug kon komen. Helaas kon men de comeback niet lang genoeg volhouden en met nog tien minuten op de klok hadden de bezoekers uit Gennep nog steeds een voorsprong van negen punten te pakken. Onder aanvoering van een goed spelende Justinas Miksys (25 punten) en Aaron Dekker (19 punten), beiden van de Gennepse ploeg, wisten de gasten in het vierde kwart de Venrayse ploeg uit te schakelen en de laatste hoop af te pakken waardoor men zonder problemen uitliep naar een ruime overwinning: 58-78.

Op zaterdag 1 december speelt Jumpers'76 een belangrijke uitwedstrijd tegen BV Schijndel. Beide teams staan laag geklasseerd en moeten punten pakken om uit de gevarenzone te blijven. Aanvang 20.00 uur.

Red Stars gelijk in topper: 5-5

Amsterdam | In de tweede divisie D speelden de tafeltennissers de topper tegen Tempo Team 3 in Amsterdam gelijk: 5-5.

In een spannende wedstrijd vocht Kas van Oost zich in de eerste partij knap terug, maar kon niet voorkomen dat Walbrecht het eerste punt scoorde. De tweede partij van Ronald Bogaard tegen Faraj bood eenzelfde beeld en verdubbelde de thuisploeg de voorsprong naar 2-0. Frank van der Vleuten wilde tegen Schulte het tij keren, maar ondanks veel verzet moest ook hij de tegenstander feliciteren en keek de gasten tegen een 3-0 achterstand aan.

Het dubbelspel van Van Oosten/Van der Vleuten was ook nu weer sterk op dreef en zette het eerste winstpunt voor de Venrayse ploeg op het scorebord: 3-1. Tegen Faraj verkleinde Van Oosten vervolgens de achterstand tot 3-2.

Van der Vleuten kon in zijn wedstrijd tegen Walbrecht ondanks veel verzet niet gelijk maken. Vervolgens liet Bogaard tegen Schulte de achterstand niet oplopen en bracht de spanning weer terug. Met een 4-3 achterstand werd aan de laatste drie partijen begonnen. Van der Vleuten begon tegen Faraj en moest ook deze partij ondanks goed spel aan de tegenstander laten: 5-3. De heren toonden in laatste twee wedstrijden voor de titel te willen gaan. Ondanks stevige tegenstand scoorden Van Oosten tegen Schulte en Bogaard tegen Walbrecht de benodigde twee punten om gelijk te spelen. Hierdoor blijft de voorsprong van Red Stars op Tempo Team 3 drie punten met nog een wedstrijd te spelen.

Red Stars besluit de najaarscompetitie op zaterdag 1 december thuis tegen VTV uit Nieuwegein. Het duel in het tafeltenniscentrum aan de Zuidsingel 2A begint om 17.30 uur.

Heren 2 van Red Stars speelde in Utrecht gelijk tegen SVE (5-5) en sluit de competitie zaterdag af tegen Vriendenschaar.

Zondag spelen twaalf jeugdspelers in Almere-poort in de kwartfinale van de Nederlandse Jeugd Meerkampen voor een plaats in halve finale in Nijmegen.