SV Lake Valley 0-19: Nederlands kampioen zaalvoetbal en nominatie voor sportgala.
SV Lake Valley 0-19: Nederlands kampioen zaalvoetbal en nominatie voor sportgala. Foto: eigen foto Lake Valley

Nominaties sportgala

Venray | De jury van Peel en Maas TV Sportgala Venray heeft de genomineerden voor de Venrayse sportprijzen bekendgemaakt. Zoals gewoonlijk zijn de meeste sporters genomineerd voor de titel Sporttalent. Het thema dit jaar is 'The Challenge'. Bekende en minder bekende Venraynaren zijn een sportieve uitdaging met zichzelf aangegaan. In korte filmpjes worden deze uitdagingen gepresenteerd.

Voor de titel sportman van het jaar 2018 zijn genomineerd: wielrenner Mike Teunissen (tweede plaats Dwars door Vlaanderen, elfde plaats Parijs-Roubaix, achttiende in de Ronde van Vlaanderen, vijfde op NK), wielrenner Wout Poels (tweede in eindklassement Ronde van Valencia, Ronde van Groot-Brittannië en Ruta del Sol, etappewinst in Ruta del Sol en Ronde van Groot-Brittannië, winst in individuele tijdrit in Parijs Nice, behaalde met de ploeg de winst in de Ronde van Italië en de Tour de France), Jos Ploegmakers (wereldkampioen deadlift en bankdrukken in zijn leeftijdsklasse 50-60), voetballer Stijn van Gassel (beleefde afgelopen seizoen als keeper zijn doorbraak in het profvoetbal) en springruiter Leopold van Asten (eerste plaats in Verona CSI5*-W, winst Grote Prijs Peelbergen in Kronenberg en Longines Ranking proef, tweede en eerste plek CSI3* Eindhoven).

Voetbalster Myrthe Moorrees (tweede met FC Twente), handbalster Harma van Kreij (vaste waarde in de handbal Bundesliga bij BVB Dortmund en deelnemer aan de Europacup), zwemster Lisa Dreesens (winnares NK 25 kilometer open water en 42 km zwemmarathon in Duitsland) en turnster Amy van Broekhoven (Limburgs kampioene meerkamp, tweede plaats bij sprong, deelname aan de Ahoy Cup op meerkamp en twee toestelfinales) maken uit wie sportvrouw van 2018 van Venray wordt. Er zijn drie genomineerden voor de titel sportploeg: Lake Valley -19 (Nederlands kampioen zaalvoetbal), handbalheren Manual (kampioen in de tweede klasse) en de hoofdmacht van BVV'27 (na 24 jaar na promotie terug in de vierde klasse).

Zoals ieder jaar grossiert Venray in sporttalent: volleybalster Dagmar Boom (speelt in eredivisie en Jong Oranje, 7e op EK), tafeltennisster Emma van der Zanden (Nederlands kampioene enkel meisjes kadetten en dubbel, en enkel dames Senior B, winnares Nederlandse Jeugdmasters 2018), zaalvoetballer Fabian Hendriks (jeugdinternational, aanvoerder Lake Valley 0-19, Nederlands kampioen), motorcrosser Juup Taks (tweede plaats NK MX 2 senioren), amazone Lotte Hendriks (Nederlands kampioene springen pony's in de klasse B), motorcrosser Britt Jans-Beken (zesde EK, vierde NK), voetbalster Amber van Heeswijk (kampioen in de Tweede Bundesliga Nord met Borussia Mönchengladbach, thaibokser Quinn Gerlach (Europees kampioen K1, twee keer toernooiwinnaar in muay thai en K1 op het sterkst bezette toernooi van Europa). De strijd om de titel sporter met een beperking is weer een volledig judofeest: Jasper Holtackers (derde op EK), Ifeanyi Oguejiofor (derde op het EK) en Jurgen van der Heijden (derde op Open Duitse kampioenschappen).

Voor de Breedtesportprijs komen in aanmerking: het meerdaags wandelevenement (laagdrempelig, onderscheidend qua opzet en zet Venray op de kaart als wandelgemeente), Stichting Winterpret (laat jong en oud met plezier bewegen) en de X-triatlon (sporters met een beperking uit de regio gingen samen met hun buddy de uitdaging aan). Voor de categorie trainer en vrijwilliger zijn geen genomineerden, die wijst de jury zelf meteen aan. Stemmen op de genomineerden kan donderdag 13 december 12.00 uur tot zondag 16 december 12.00 uur via www.sportforum venray.nl.