Afbeelding

Cheque voor voedselbank

Venray | In hotel Asteria in Venray is onlangs een cheque van 2.500 euro overhandigd aan penningmeester Joep Poels en secretaresse Wilma de Rhoter van Voedselbank Noord-Limburg door voorzitter Anita Bijvoet van de Lions Club Venray Peelparel

Dit bedrag werd op gehaald tijdens de Funnight in Schouwburg Venray op 26 oktober. Deze avond bestond uit een cabaretact, gevolgd door een feest. Het cabarettrio Jeroens Clan uit Brabant beet de spits af met een aantal geestige sketches en liedjes. Daarna volgde een enorm feest waar flink gedanst kon worden op de muziek van coverband FEZZ. Ook werden er loten verkocht voor prijzen.

De feestelijke avond maakte het mogelijk dit bedrag te schenken aan Voedselbank Venray, een van de goede doelen van Lions Club Venray Peelparel. De voedselbank is blij met de donatie en gaat het gebruiken voor een nieuwe koelruimte.


Hondenpoep

MAASHEES | Dorpsraad Maashees krijgt regelmatig meldingen van hondenpoep op de openbare weg, in plantsoenen en speelvelden.

De dorpsraad roept in dorpsblad 't Krentje hondenuitlaters op, de poep van hun eigen dier op te ruimen. Daarbij blijken honden in de dorpskern vaak niet aangelijnd te worden uitgelaten. In het buitengebied mogen de honden loslopen, behalve in door de gemeente aangewezen gebieden. Wie in Maashees geen poepzakje bij zich heeft riskeert een boete van 95 euro, voor het niet opruimen van de poep 140 euro.