Tabletcafé

Venray | Voor wie alles wil weten over apps, handige functies op de tablet, smartphone en e-reader organiseert BiblioNu Venray op maandag 3 december een tabletcafé.

Het aanmaken van een account en de uitleg hoe je e-books kunt lezen op een tablet, smartphone of e-reader zijn onderwerpen die behandeld kunnen worden. E-books komen steeds eerder beschikbaar in de bibliotheek. Het aantal titels in de online bibliotheek is inmiddels opgelopen van 21.000 naar 27.000. De bijeenkomst is van 15.00 tot 17.30 uur. Vrijwilligers van Seniorweb en leerlingen van het Raayland College geven uitleg, maar deelnemers kunnen ook elkaar helpen. Het tabletcafé is geen cursus of workshop, maar een samenzijn van enthousiaste gebruikers.

Zorg ervoor dat uw apparaat is opgeladen en neem gebruikersnaam en wachtwoord mee. Dit is handig bij het installeren van nieuwe apps. Deelname aan het tabletcafé is gratis.


Uitreiking De Pluum

Venray | Op vrijdag 7 december reikt Match voor Vrijwilligers in Anno'54 in Venray De Pluum uit. De opening wordt verricht door burgemeester Hans Gilissen en als ambassadeur reikt hij De Pluum uit. Verder is er muziek van Atelier Jeruzalem en is er de quiz Wiet ik veul. De avond duurt van 19.00 tot 23.00 uur.