Well op bezoek in Wanssum om ervaringen te delen

WANSSUM | Inwoners van Well brengen binnenkort een bezoek aan Wanssum om zich op de hoogte te laten stellen over het megaproject Gebiedsontwikkeling Ooijen-Wanssum dat op dit moment midden in de uitvoeringsfase zit.

Omdat in Well een soortgelijk project op stapel staat, ook bedoeld om in de toekomst droge voeten te kunnen houden bij hevige regenval en het wassende Maaswater de baas te kunnen blijven, is 'Well' nieuwsgierig hoe de inwoners van Wanssum een dergelijk project hebben aangevlogen.

Gebiedsontwikkeling Ooijen-Wanssum is een jarenlang durend project dat veel impact heeft een dorp als Wanssum. Daarbij krijgt het dorp een heel ander aangezicht. Wellse inwoners nemen een kijkje bij de verschillende projecten en krijgen daarbij tekst en uitleg van vertegenwoordigers van Mooder Maas, de aannemerscombinatie die de werkzaamheden in Wanssum uitvoert. Ook enkele inwoners van Wanssum zijn aanwezig om hun ervaringen over de aanloop naar het megaproject toe en de uitvoering ervan te delen.


Nieuwe stek voor
LB Fitness Boutique

Venray | Er valt een flinke last van de schouders van Lesley Barents. De onderneemster uit Venray heeft een nieuwe plek gevonden voor haar sportschool LB Fitness Boutique. Sinds 26 november is haar sportschool gevestigd aan de Leunseweg 53a in Venray.

"Ik wil iedereen heel erg bedanken voor de hulp en het meedenken de afgelopen weken. We zijn dolgelukkig met onze nieuwe locatie", vertelt Barents enthousiast. "We hebben heel veel hulp gekregen van vrienden, familie, leden, makelaars en andere ondernemers. Mede door hun hulp hebben we een nieuwe locatie gevonden."

Op dit moment gebruikt Slank4Ever het pand aan de Leunseweg nog. Vanaf 1 januari vertrekt die organisatie uit het gebouw, maar tot die tijd gebruiken beide organisaties het pand. "Ik ben heel blij met deze oplossing. Ik wil Slank4Ever en fysiotherapeut Rob Velthuizen, verhuurder van het pand, ook heel erg bedanken voor deze mogelijkheid. Het is een mooi gebouw achter ReintjesAdvies en Tandartspraktijk de Brier. En het bestemmingsplan klopt, dus we hebben geen zorgen meer voor de toekomst. De komende weken gebruiken we het pand samen. De helft van onze spullen staat er al."

De (her)opening van LB Fitness Boutique staat gepland op 5 januari. Barents kan nu weer met een goed gevoel vooruitkijken. "Ik slaap de laatste nachten een stuk beter. De onzekerheid van de afgelopen maanden is niet goed geweest. Ik ben opgelucht. We kunnen dit eigenlijk achter ons laten."

Barents: "We kunnen dit eindelijk achter ons laten."

Tot 21 november was de sportschool van Barents gevestigd in Den Hoebert aan de Westsingel 1 in Venray. De omgevingsvergunning voor die locatie werd afgewezen en daarom moest de sportschool vertrekken uit het pand van Jan Lucassen. De ondernemer uit Well ligt met de gemeente Venray overhoop over de invulling van het oude-schoolgebouw. De gemeente zoekt een duurzame oplossing voor het leegstaande gebouw, maar Lucassen zoekt een oplossing om het gebouw commercieel aantrekkelijk te maken.