Hoe kóm je op 't idee.
Hoe kóm je op 't idee.

Donderdag 22 november

11:00Jubileumexpo WEIL ICH EIN MÄDCHEN BIN Venray - WEIL ICH EIN MÄDCHEN BIN Jubileumexpo 19 juni 2018 t/m 27 november 2018 Odapark wijkt af en dat blijft Odapark wijkt – sinds de eerste dag 25 jaar geleden – af in doen en laten. Het kunstinstituut is anders dan andere. En dat blijft, zo leert de aanstaande jubileumexpositie, 'weil ich ein Mädchen bin', met 25 kunstenaars uit binnen- en buitenland. De expositie zal zich tot het eind november presenteren in wisselende samenstellingen van kunste

13:30"Hoe kóm je op 't idee". Venray - Het proces van idee tot resultaat wordt zichtbaar gemaakt in het werk van de cursisten van Marlies van Zeben, docent/kunstenares. Goed waarnemen, oefenen, experimenteren met materialen en technieken, leren van fouten en leren van elkaar, samen voorbeelden uit de kunstgeschiedenis bekijken. Succeservaringen én mislukkingen horen daar bij! Kom de resultaten bewonderen in het Venrays Museum Mgr. Goumansplein 1 Venray

19:00Intratuin klaar voor Kerstmis - Intratuin Venray is helemaal klaar voor de kerst en kan niet wachten om de bezoekers te inspireren met de nieuwste trends en producten. Kom daarom naar de kerstinspiratieavond op donderdag 22 november van 18.00 tot 21.00 uur.

20:00Christel de Laat Venray - Heb je geen vragen? Geen probleem. Christel heeft er des te meer. Waarom kussen we elkaar bij een ontmoeting drie keer? Waarom is koffie en thee bestellen tegenwoordig zo'n gedoe? Waarom moeten we zoveel keuzes maken? Geen wereldproblemen, maar alledaagse zaken die vragen bij Christel opwerpen. Je gaat ongedwongen een avondje ontspannen lachen over alledaagse dingen. Zijn daar soms nog vragen over?

20:15Charly Luske Presents... Venray - In de serie 'The Story of…' brengt Charly Luske het verhaal van zijn idool George Michael. In dit concert wordt het onstuimige leven van de Britse popzanger, liedjesschrijver en muziekproducent uiteengezet aan de hand van de hits en parels uit zijn Wham!- en solotijd. Onder aanvoering van bassiste Phaedra Kwant, als Michaels grootste fan, vertellen de muzikanten en vocalisten de anekdotes achter de muziek.

Vrijdag
23 november

21:30Nacht van de nachtvlinder Geijsteren - Tijdens de Nationale Nachtvlindernacht vinden in heel Nederland excursies plaats om op zoek te gaan naar nachtvlinders. Ook de Golf- en Countryclub Geysteren dient als decor voor de landelijke Nachtvlindernacht. Gidsen van IVN Geysteren-Venray laten u kennismaken met de wondere wereld van deze nachtelijke fladeraars. Een goede zaklamp is raadzaam. Fotograferen is toegestaan.

18:00Pietendisco 2,5 - 12 jaar Venray - Ook dit jaar gaan hebben we zwarte pieten uitgenodigd om lekker met ons te komen dansen springen en zingen! Nodig al je vriendjes & vriendinnetjes uit om hier ook bij aanwezig te zijn! Iedereen is van harte welkom :) Entree 1 euro aanvang 18:00 uur einde 20:00 uur Kinderen onder 5 jaar onder begeleiding van ouder(s)

20:15Kunst en Kitsch Venray - Dit bijzondere, komische toneelstuk dat door Jon van Eerd speciaal bewerkt werd voor de twee topactrices Liz Snoijink en Raymonde de Kuyper biedt een fenomenaal staaltje comedy-acteren. De spannende samenstelling van acteurs in combinatie met de unieke regie van Jon van Eerd maakt deze uitdagende komedie met haar puntige teksten, onverwachte wendingen en dolkomische situaties, een voorstelling die u niet mag missen.

Zaterdag
24 november

20:00Jubileumconcert St. Oda - Fanfare St. Oda uit Merselo bestaat dit jaar honderd jaar. Dat werd gevierd met diverse activiteiten door het jaar heen. Slotstuk is het jubileumconcert op zaterdag 24 november in de schouwburg in Venray. De show begint om 20.00 uur. Kaarten zijn te koop via schouwburgvenray.nl.

20:00Dansen met live muziek Ysselsteyn - elke week gezellig dansen met live muziek. niet graag dansen, gewoon lekker naar de muziek luisteren dat kan uiteraard ook.

7:00Rundje Ysselsteyn t.b.v. 't Zorghuus Ysselsteyn - Ook dit jaar organiseert Roelanzia weer een wandeltocht ten behoeve van 't Zorghuus. Zondag 4 November zijn de volgende afstanden mogelijk: 5 - 10 - 15 - 20 - 25 km De startplaats is Roelanzia in Ysselsteyn Het inschrijfbureau is van 07.00 tot 14.00 uur geopend. Prijs: €3,50 (leden KWBN €2,50) Hiervan gaat €1,- naar 't Zorghuus Op al onze tochten IVV stempel

20:30Prinsenbal De Wiendbuul - De nieuwe prins van C.V. De Wiendbuul verschijnt zaterdagavond op het toneel. Wie wordt de nieuwe heerser van Wanssum voor het komende seizoen?

Zondag
25 november

13:00Woonevent Venray - Ga jij shoppen tijdens de koopzondag in Venray? Loop dan tussen 13.00 en 17.00 uur langs bij het Woonevent in de foyer van de schouwburg. Het event is voor iedereen die geïnteresseerd is in het kopen, huren, (ver)bouwen, inrichten of verduurzamen van een woning. Meer informatie op venraybloeit.nl.

13:30"Hoe kóm je op 't idee". Venray - Het proces van idee tot resultaat wordt zichtbaar gemaakt in het werk van de cursisten van Marlies van Zeben, docent/kunstenares. Goed waarnemen, oefenen, experimenteren met materialen en technieken, leren van fouten en leren van elkaar, samen voorbeelden uit de kunstgeschiedenis bekijken. Succeservaringen én mislukkingen horen daar bij! Kom de resultaten bewonderen in het Venrays Museum Mgr. Goumansplein 1 Venray

13:00Wandeling met Sinterklaas - Wandelsportvereniging De Natuurvrienden uit Merselo houdt op zondag 25 november een St. Nicolaas wandeltocht. Om 13.00 uur begint Sinterklaas met een heleboel pieten aan de wandeltocht van 5 kilometer. Startplaats is zaal het Anker aan Grootdorp 73 in Merselo.

13:30Sinterklaas bezoekt Castenray - Sinterklaas brengt op zondag 25 november een bezoekje aan Oirlo en Castenray. De goedheiligman is om 13.30 uur in gemeenschapshuis De Wis in Castenray. Alle kinderen van Oirlo en Castenray zijn van harte welkom.

14:40Korfbal: start zaalcompetitie - Op zondag 25 november starten de korfbalteams uit de gemeente Venray met de zaalcompetitie. De Peelkorf opent in de hoofdklasse met een thuiswedstrijd tegen Stormvogels, aanvang 14.40 uur. Oranje Wit speelt in dezelfde klasse uit tegen Bladella, aanvang 13.20 uur. In de overgangsklasse B gaat SVOC'01 op bezoek bij VVO/Klimroos, aanvang 11.00 uur. Merselo, uitkomend in de eerste klasse C, opent met een uitwedstrijd tegen KVS'17, aanvang 10.30 uur.

Maandag
26 november

20:00IVN-lezing: overdracht van infectieziekten Venray - IVN Geysteren-Venray organiseert een lezing over zoönosen (infectieziekten die worden overgedragen van dieren op mensen). De lezing wordt verzorgd door Ron Vodegel en Han Monteiro en is gratis voor leden van IVN-Geysteren-Venray. Niet-leden betalen een bijdrage van € 2. Ron Vodegel zal het algemene beeld van zoönosen schetsen en Han Monteiro zal de gevaren behandelen wanneer we op pad gaan in de natuur.

20:00Bert van den Berg - Songs of Leonard Cohen Venray - Het programma dat Van den Bergh presenteert, omvat vooral de beginperiode van Cohen tot aan de jaren '90. De songs worden op een hedendaagse, intieme wijze gespeeld en gezongen. De teksten worden (in het Engels) door Van den Bergh met zijn donkere, behaaglijke stem gloedvol gebracht, zodat de ziel van Cohen duidelijk doorklinkt in het programma. Bert doet dit eigenwijs op geheel eigen wijze, hij vertolkt Cohen, imiteert hem niet.

Dinsdag
27 november

19:30Cursus kaartleggen met de LeNormand Venray - Je leert in 10 lessen de betekenis van de 36 kaarten. Tevens leren we de verbanden zien tussen de kaarten. Persoonlijke groei en ontwikkeling staan centraal in deze cursus. Data: 16 okt, 23 okt, 6 nov, 13 nov, 20 nov, 27 nov, 11 dec, 18 dec, 8 jan en 15 jan van 19.30 - 21.30 uur. Aanmelden en info Marjon Engelen, tel 06-10391446, e-mail info@praktijk-maya.nl

20:00Koor van dit Moment in Overloon Overloon - Helemaal vrij zingen, kan dat? Jazeker, zing vanuit je hart en laat je ziel zingen in het Koor van dit Moment, in 't Helder aan de Helderseweg 31 in Overloon, en voel hoe bevrijdend en verbindend dat werkt. En… het klinkt ook nog eens prachtig! We vormen met elkaar een kring en laten de klanken vrij stromen. Van daaruit ontstaat de mooiste muziek. Soms hemels stralend, soms swingend met een lekkere groove. De ene keer ingetogen en verstild, dan w

Woensdag
28 november

20:00Flip en de Noormannen - De Big One Venray - Zoals vertrouwd denderen de muzikale rariteiten als een stervende stoomtrein voorbij. Alle vreemdheden, hilariteiten maar ook wandaden die de mensheid u te bieden heeft worden onversneden blootgegeven. Geen loftrompetten. Geen moraal. De eigenaardigheid als maat. In een nieuwe wervelwind van een voorstelling vol muziek, poëzie en cabaret wordt Flip opnieuw bijgestaan door zijn muzikale kunstenaarscollectief "De Noormannen".

Donderdag
29 november

19:00Kruiden workshop cadeaumaand Overloon - Ontdek de onzichtbare kracht van kruiden en wilde planten tijdens de kruiden workshops die maandelijks gegeven worden. Met volledig natuurlijke ingrediënten van o.a. (on)kruiden, (wilde) planten, etherische oliën en bijenproducten maken we tijdens deze workshop leuke cadeaus om weg te geven, of voor ons zelf: een gezichtscrème, lippenbalsem en bad/douchegel. Voor vragen of aanmeldingen zie www.intholtoverloon.nl

20:15Another Kind Of Blue - Flirt with reality Laat u meenemen op een reis ongehinderd door tijd en zwaartekracht. Waar dansers letterlijk in botsing komen met digitale bits, zich laten leiden door hun eigen gevoel, fantasie en ritme en waar dansende drones u een andere realiteit laten ervaren. Een flirt met de werkelijkheid.

Vrijdag
30 november

20:15Tim Fransen - Het kromme hout der mensheid Venray - In Het kromme hout der mensheid maakt Tim Fransen de balans op. In welke staat verkeert onze menselijke beschaving? En waarom moeten we juist in deze tijd te rade gaan bij figuren als keizer Napoleon Bonaparte, musicus Ludwig van Beethoven en filosoof Immanuel Kant? Zijn dit helden van onze moderne beschaving, of leren zij ons iets heel anders over onszelf? Tim Fransen voorziet u van alle antwoorden. En misschien zelfs van een beetje hoop.

Zaterdag
1 december

20:00Dansen met live muziek Ysselsteyn - elke week gezellig dansen met live muziek. niet graag dansen, gewoon lekker naar de muziek luisteren dat kan uiteraard ook.

Zondag
2 december

13:30"Hoe kóm je op 't idee". Venray - Het proces van idee tot resultaat wordt zichtbaar gemaakt in het werk van de cursisten van Marlies van Zeben, docent/kunstenares. Goed waarnemen, oefenen, experimenteren met materialen en technieken, leren van fouten en leren van elkaar, samen voorbeelden uit de kunstgeschiedenis bekijken. Succeservaringen én mislukkingen horen daar bij! Kom de resultaten bewonderen in het Venrays Museum Mgr. Goumansplein 1 Venray

14:00Natuurwandeling - op pad met Peter! Overloon - Bijzonder wandelen in het bosrijke Overloon! Op zondag 2 december neemt de Overloonse natuurman Peter Philipsen u mee de bossen in. Zie en leer tijdens de wandeling hoe je de natuur kunt lezen en luister waarom beheer belangrijk en noodzakelijk is voor onze natuur! Start 14.00 uur, bijdrage € 12,50 incl.enkele drankjes en hapje. Aanmelden: email t-helder@ziggo.nl , of telefonisch 0478-641404 / 06-27007511. www.helder-overloon.com

Maandag
3 december

13:30"Hoe kóm je op 't idee". Venray - Het proces van idee tot resultaat wordt zichtbaar gemaakt in het werk van de cursisten van Marlies van Zeben, docent/kunstenares. Goed waarnemen, oefenen, experimenteren met materialen en technieken, leren van fouten en leren van elkaar, samen met voorbeelden uit de geschiedenis.

Charly Luske. (foto: Carla Gorter)
Liz Snoijink en Raymonde de Kuyper.
Christel de Laat komt naar de schouwburg.
Jan Gommans leidt het Koor van dit Moment.