Afbeelding
Foto:

Succesvolle Unicef bridgedrive

Venray | Dertig paren hebben afgelopen zondag in de Witte Hoeve meegedaan aan een bridgedrive met een opbrengst van 850 euro. De jaarlijkse bridgedrive van Unicef wordt in heel Nederland georganiseerd.

Met de opbrengst ondersteunt Unicef Nederland de vluchtelingencentra in en rond Syriƫ. De kinderen en hun gezinnen wonen daar al meerdere jaren. Nu de kou er weer aankomt stuurt Unicef ook dekens en warme kleding. Naast ondersteuning met voedsel, school en gezondheidszorg is bescherming tegen de kou hard nodig.

De bridgedrive verliep gezellig en tot slot werden aan de prijswinnaars leuke prijzen uitgereikt, die beschikbaar waren gesteld door supermarkten in Venray, enkele winkels en de gemeente.


Zesde plaats Leopold van Asten

KRONENBERG | In de Midden Tour-finale in Kronenberg werd zondagavond uiterst sterk gereden door de Duitsers en de Ieren. Korte metten maakte de na laatste starter, David Will, met de leidende tijd van Bertram Allen. Daarmee belandde Neder-Zwitser Edwin Smits op de derde plaats. Voor Oranje reed Leopold van Asten uit Ysselsteyn met de achtjarige VDL Groep Falco de hoogst genoteerde rit.

Van de 59 starts in de 1.40/1.45m proef wisten 24 duo's het hout boven te houden in de allerminst eenvoudige basisproef, gebouwd door Henk Linders en zijn team. De Duitse winnaar dook met Cap 4 (v. Comme Il Faut) door vliegensvlug stuurmanschap als enige onder de 33 seconden (32.44). Allen klokte met de goedgeluimde Izzy By Picobello (v. Cicero Z) na een relaxt ogend rondje 33.77. Geboren Limburger Edwin Smits, rijdend onder de Zwitserse vlag, klaarde zijn ronde met Lantaro Von Hof (v. Ladirio Von Hof) in 33.89. De nummer vier en vijf klokten tijden in de 34 seconden reeks, respectievelijk Hannes Ahlmann met Singulord Joter-telg Sunsalve en Michael Duffy met de Iers gefokte Captain Clover-ruin Captain Maddox. Een zesde plaats in 35.38 seconden was de eindscore voor Van Asten met Stoeterij Duyselshof fokproduct VDL Groep Falco. "Falco liep super en kan zo mooi naar het hogere werk toe groeien", zegt Van Asten. "Wanneer een eigen fokproduct zich in de sport goed begint te ontwikkelen, is dat mooi zat".