John van den Munckhof is zondag op 59-jarige leeftijd overleden.
John van den Munckhof is zondag op 59-jarige leeftijd overleden. Foto: Rikus ten Brücke

John van den Munckhof

Venray | Het is vreemd, deze week in de drukkerij en uitgeverij op het adres Keizersveld 19. Het vertrouwde gezicht van John van den Munckhof, sigaartje in de ene hand, kopje koffie in de andere hand, is niet meer. John overleed onverwachts op zondag 18 november. Een hartstilstand werd hem fataal.

Door Christ van den Munckhof

John was samen met zijn neef Christ van den Munckhof, en tot voor een paar jaar ook nog met Colien Jacobs-van den Munckhof, mede-eigenaar van Van den Munckhof Print & Media. Maar vooral was hij ook echtgenoot van Els en trotse vader van twee kinderen, Stijn en Fleur.

Samen met Christ groeide hij op aan de achterkant van de drukkerij. Het vak kregen ze er als het ware met de paplepel ingegoten. En toen de derde generatie Van den Munckhof in 1990 met pensioen ging, stond hij als directeur ineens tussen de mensen met wie hij was opgegroeid.

John had de dagelijkse leiding over de drukkerij. Al het druk- en printwerk werd onder zijn toeziend oog vervaardigd. Met zijn sociale vaardigheden, luisterend oor en vlotte babbel wist hij een goede band op te bouwen met personeel en klanten.

Samen met Christ zorgde hij er ook voor dat ontwikkelingen in de grafische branche, en die gingen heel snel vanwege de digitalisering en automatisering, ook binnen het bedrijf gevolgd werden. Dat is uiteindelijk ook de basis geweest waarop het bedrijf de crisis van de laatste jaren is doorgekomen. De branche veranderde snel en dat had ook gevolgen voor de interne organisatie.

Dat vond hij moeilijk. Het zette de persoonlijke band met zijn medewerkers regelmatig onder druk. Personeel ontslaan ging hem na aan het hart.

Naast het werk was John ook maatschappelijk actief. In het verleden als lid van de Tafelronde en bestuurslid van zaalvoetbalvereniging Veronica, later ZV Venray. Ook bij SV Merselo had hij zijn rol als jeugdleider en speler. Juist dit seizoen was hij weer leider geworden en had hij Merselo 2 onder zijn hoede.

Zijn grote passie was vissen. Hij kon uren vertoeven aan de visvijver bij de Ballonzuil. Als voorzitter van HSV De Roerdomp was hij ook nauw betrokken bij het onderhoud aan en rondom de vijver.

Maar zondag kwam aan dat alles ineens een einde. In zijn slaap overleed John van den Munckhof. Hij werd slechts 59 jaar. De verslagenheid binnen de familie en het bedrijf is groot. De leegte die hij achterlaat is nu al voelbaar.


In verband met het overlijden van John van den Munckhof is Van den Munckhof Print & Media op Keizersveld vrijdag 23 november de hele dag gesloten. Het Businesspoint van PostNL is wel geopend.


Vanaf maandag kunt u dan weer bij ons terecht.