Tarotworkshop

Overloon | Tarotspecialist en musicus Hans Kunneman geeft op woensdag 12 december van 19.30 tot 22.00 uur een tarotworkshop in ontmoetingspunt 't Helder in Overloon.

Tijdens deze avond maken de deelnemers op een heel praktische manier kennis met de mogelijkheden van tarot. Het tarotspel heeft troeven die samen de oerkrachten in het leven verbeelden: denk hierbij bijvoorbeeld aan de liefde, de dood en de wijze. Kunneman laat zien hoe deze beelden de deelnemers in contact kunnen brengen met een diepere laag in zichzelf. Met behulp van tarot kunnen antwoorden worden verkregen op levensvragen.

De rarotworkshop is de aanloop naar de Tarotcursus die vanaf 9 januari start in 't Helder.

Training sociale vaardigheid voor kinderen

Venray | Het is voor kinderen niet altijd eenvoudig om goed om te gaan met anderen, zonder zichzelf weg te cijferen, ondergesneeuwd te raken, vaak ruzie te krijgen of last te hebben van verlegenheid.

In de sociale vaardigheidstraining, die van start gaat op donderdag 10 januari van 16.00 tot 17.30 uur, leert het kind zelfbewust om te gaan met anderen, steviger in de schoenen te staan en gemakkelijker contact te maken. Door middel van oefeningen, theorie, spellen en toneelstukjes krijgt het kind handvatten om beter voor zichzelf op te komen. De training bestaat uit zes bijeenkomsten van anderhalf uur en een ouderavond. De training is bedoeld voor kinderen uit de gemeente Venray en wordt gehouden in basisschool de Triolier aan de St. Annastraat 31 in Reuver.

Er zijn geen kosten aan de training verbonden. Aanmelden kan tot 24 december via www.synthese.nl. Voor meer informatie kan contact worden opgenomen met Derya Bozok via e-mail info@synthese.nl.

Expositie kerststallen

Boxmeer | In de Sint Petrusbasiliek in Boxmeer is van woensdag 12 december tot en met zondag 6 januari de grootste kerststallenexpositie van Nederland te zien.

In een achttal vitrines en in de crypte van de basiliek zijn ruim 450 kerststallen uit alle delen van de wereld tentoongesteld. Traditioneel staan in de grote kerststal de vooroorlogse beelden van de firma Linssen uit Venlo.

Nieuw bij de kerststal zijn dit jaar de Klaagmuur, de heilige Grafkerk, de Rotskoepelmoskee uit de oude stad Jeruzalem en de werkplaats van St. Jozef in Nazareth. Verder zijn er kerstvoorstellingen opgenomen in het decor van een aantal historische gebouwen uit Boxmeer.

Kinderen kunnen hun kennis van het kerstverhaal toetsen aan een uitdagende Kinderkerstpuzzel in de doopkapel. Onder de goede oplossingen worden drie kerststalletjes verloot.

Binnen Kunstschat Gennep werken ruim dertig deelnemers in het kader van dagbesteding aan het maken van kunst en kunstzinnige producten. Een aantal kunstwerken met als onderwerp De Kerststal uit dit atelier zijn op het priesterkoor te bewonderen.

De openingstijden zijn dagelijks van 13.30 tot 16.30 uur en de toegang is gratis. Voor rondleidingen (eventueel ook buiten openingstijden) telefoon (0485)573162.