Afbeelding
Foto:

Heideroosjes weer op Jera On Air

Ysselsteyn | In 2012 werd er menig traantje van melancholie weggepinkt door punkliefhebbers uit het hele land: de band Heideroosjes kondigde aan het voor gezien te houden. De punkers uit het Noord-Limburgse Horst vonden het na ruim 23 jaar mooi geweest. Nu komen ze, tot grote vreugde van vele punkliefhebbers, tijdelijk terug om te vieren dat ze in 2019 dertig jaar bestaan. Een optreden op het populaire punkfestival Jera On Air in Ysselsteyn maakt ook onderdeel van dat feestje.

Dit jaar stond The Paceshifters op het podium in Ysselsteyn

Pinkpop, Rock Werchter, Lowlands: Heideroosjes trad onder meer op deze muziekfestivals op. Toch is er een festival waar de mannen uit Horst een nog hechtere band mee hebben: Jera On Air. Het alternatieve festival, dat eind juni 2019 zijn 27e editie beleeft, had vroeg vertrouwen in het kunnen van de jonge punkers.

D e band werd in 1989 opgericht en bestaatr uit Marco Roelofs (zang, gitaar, teksten), Frank Kleuskens (gitaar), Fred Houben (basgitaar) en Igor Hobus (drums). De bandleden komen uit Horst en kennen elkaar van de middelbare school. Al in 1991 werd Heideroosjes geboekt in het lokale poppodium van Ysselsteyn en vervolgens maakte de band maar liefst zes keer haar opwachting op Jera On Air, ook als headliner. De vreugde in het dorp, en zeker ook bij de organisatie van Jera On Air, was dan ook groot toen de bandleden onlangs aankondigden dat er een reünie plaats zou vinden in 2019. Niet zozeer omdat ze de aandacht missen, of omdat er geld op de plank moet komen, maar 'omdat we daar zin in hebben'.

Gedurende de 23 actieve jaren van de band, groeide Heideroosjes 'van rammelend punkbandje uit tot een internationaal opererend topband', meldt de organisatie van Jera On Air. Met tien studio-albums én een prestigieuze Edison in de achterzak. De bandleden verkochten honderdduizenden albums. Op donderdag 27, vrijdag 28 en zaterdag 29 juni 2019 kunnen alle liefhebbers op verschillende locaties nog één keer genieten van de punkband.

"Trots op komst Heideroosjes naar Jera On Air"

"Heideroosjes treedt op de zaterdag bij ons op", meldt Thijs Vogels enthousiast. "Uiteraard zijn wij er heel trots op dat de bekendste Nederlandse punkband op het bekendste Nederlandse punkfestival, Jera On Air, komt spelen. Toevallig komen we beide uit Limburg. Het wordt de zevende keer dat ze op Jera On Air komen spelen."

Kaarten voor het punkfestival zijn te koop via de website: www.jeraonair.nl.