Koploper Red Stars loopt uit

Spaarne-Red Stars 8-2

Haarlem | De tafeltennissers van Red Stars wonnen in de tweede divisie D met ruime cijfers de uitwedstrijd tegen Spaarne: 2-8. Door deze zege loopt de Venrayse koploper uit op Tempo Team 3. Red Stars leidt de dans met 57 punten uit acht duels voor Tempo Team met 54 punten.

Kas van Oost opende tegen Spaarne met een overwinning op Warnes. Ronald Bogaard nam de tweede horde Kalkman en bracht de gasten op een 0-2 voorsprong. Tom Thijssen moest de tegenstander van Dijk na een zware strijd feliciteren. Het koppel Kas/Ronald had geen moeite met hun tegenstanders en tilden de voorsprong naar 3-1. De volgende drie partijen leverden de gasten tweemaal winst op en eenmaal verlies: 5-2. In de laatste serie van drie enkelspelen maakte Red Stars geen fout meer en liep uit naar een royale zege. Kas van Oosten en Ronald Bogaard wonnen beiden drie enkelspelen en Tom Thijssen was een keer succesvol. Op zaterdag 24 november treffen de nummers een en twee, Red Stars en Tempo Team 3, elkaar. Het duel in Amsterdam begint om 16.00 uur.

Het tweede team klopte in Rotterdam Twenty-one Up 1 met 6-4 en zaterdag gaat het naar Utrecht tegen SVE. In Venray streden de jeugdleden op het eerste toernooi in de LJM-serie met succes tegen tegenstanders uit Limburg. In de derde klasse was de hoofdronde finale een Red Stars aangelegenheid met als winnaar Lars Clephas en tweede Job van Lierop. De troostronde kende in de finale Charlotte Haumann die tweede werd. Sebas Haumann bereikte de finale in de hoofdronde tweede klasse en kon die niet winnend afsluiten. Ook hij werd tweede. In de Topklasse hoofdronde bereikte Eline Smeets de finale, maar moest eveneens genoegen nemen met een tweede plaats.

Op zaterdag 24 november speelt jongens 1 landelijk A thuis tegen Klazienaveen 1 om 12.30 uur.


Handbalsters bekeren verder

Manual-Menos 27-16 (12-8). Doelpunten Manual: Ankie Billekens en Joy Jakobs (beiden 8x), Jantine Rongen en Lisa de Vries (beiden 3x), Maaike Lipman (2x), Marcia Geurts, Loes van Dijk en Conny van Tilburg.

Venray | In de eerste bekerwedstrijd hadden de handbalsters van Manual geen problemen met tweedeklasser Menos. In sporthal De Wetteling won de Venrayse ploeg dinsdagavond met 27-16. De wedstrijd begon stroef aan beide kanten. Na twintig minuten spelen waren er slechts vier doelpunten gescoord (2-2). Daarna barstte de strijd los en werd er aan beide zijden regelmatig gescoord. Manual was iets trefzekerder en stond bij de rust met 12-8 voor. Na de thee kon Manual met snelle aanvallen en goed verdedigingswerk de stand verder uitbouwen naar een 27-16 eindstand. Topscorers aan Venrayse zijde waren Manual en Joy Jakobs met beiden acht doelpunten.

Manual wordt binnenkort voor de tweede ronde ingeloot.


Daags na de Tour met Venrays tintje

Boxmeer | "Daags na de Tour van dit jaar was onvergetelijk, de cijfers spreken boekdelen en we blikken vol vertrouwen de toekomst in. Daarbij worden we steeds aantrekkelijker voor andere partijen." Aan het woord is rondebaas Pierre Hermans, tijdens de jaarlijkse sponsoravond van Daags na de Tour in Boxmeer. Daarbij trad de Boxmeerse multinational Marel op als gastheer. De toekomst van het criterium is rooskleurig. Hermans: "Maar voor het ontwikkelen van visie, hebben we ook hulp van anderen nodig."

Door Henk Baltussen

Marel had alles uit de kast gehaald om de ronde-sponsoren in een warm bad onder te dompelen. Dat lukte met verve. Enkele dagen was werk besteed aan de inrichting van de ruimte waarin de inmiddels landelijk bekende Rob Scheepers, ooit begonnen als tonprater, de lachers op zijn hand kreeg met scherpzinnige wielerhumor. Er werden films over de ronde van dit jaar vertoond en onder meer borden met handtekeningen van renners en rensters erop verkocht.

Maar er was natuurlijk ook plaats voor serieuzere zaken. De sponsorinkomsten voor dit jaar bleken weer te zijn gegroeid. Goed beschouwd groeiden alle cijfers. Maandag 30 juli 2018 stonden meer toeschouwers dan ooit langs de kant. (Hier past een kleine nuancering bij: de route van de eerste wielerronden was enkele honderden meter langer dan tegenwoordig, red.). "Ik hecht niet zoveel waarde aan die getallen", zegt Hermans. "Of er nu 30.000 of 40.000 bezoekers waren, boeit me niet zo. De sfeer moet goed zijn, iedereen moet plezier hebben. Dat kenmerkte de ronde van dit jaar vooral. In het programma zat vaart, het liep allemaal heel gestroomlijnd en er zijn heel weinig renners van de fiets gevallen. Dat alles droeg bij aan een supereditie van de ronde."

Toch nog enkele cijfers. De Facebook- en websitecijfers van dit jaar zijn indrukwekkend. Met het bereik van de Facebookberichten tikte Daags na de Tour voor het eerst de 100.000 personen aan. Het aantal websitegebruikers steeg dit jaar met 22,5 procent van 33.619 in 2017 naar 41.184 dit jaar. Maandag 30 juli keken 21.262 mensen op de site, een stijging van ruim 28 procent ten opzichte van de 16.606 in 2017.
Hermans zegt 'zijn' sponsoren te koesteren. "Enkele hoofdsponsoren zullen echt niet meer omzetten omdat ze Daags na de Tour sponsoren. Ze vinden het wel belangrijk dat Boxmeer op die manier op de kaart komt en zo de aantrekkelijkheid van de regio zo vergroot." Ook de contacten met het Venrayse wielercomité dat drie jaar op rij de BinckBank Tour organiseert, omarmt Hermans. "We zijn echt geen concurrenten van elkaar. We versterken elkaar alleen maar. Venray maakt bijvoorbeeld gebruik van spullen van ons. Daar rekenen we niets voor. De bedoeling is om samen reuring te maken in de regio." Inmiddels geniet Boxmeer op wielergebied steeds meer belangstelling. Hermans: "De organisatie van de Ster ZLM Tour wil een keer met ons praten. Dat geldt ook voor het NK voor journalisten."