Joni en Stella vellen Dommel

Venray-Dommel: 7-1 (3-0). Doelpunten Venray: Joni van Alst (4x) en Stella Wientjens (3x).

Venray | In de vierde klasse waren de hockeysters van Venray op eigen veld een maatje te groot voor Dommel: 7-1. Joni van Alst met vier treffers en Stella Wientjens, drie keer trefzeker, velden het vonnis over de gasten.

In de voorbereiding op het duel genoot het team van een gezamenlijk ontbijt en gaf Max Looman een presentatie over de verschillende technieken van het hockey. Hierna volgde een evaluatie over hun eigen spel maar ook over het spel per linie. Na een leerzame ochtend startte het team de wedstrijd vol adrenaline. Na een paar counters van beide teams maakte Stella Wientjens in de 21e minuut de eerste treffer door middel van een rebound. Al snel maakte Joni van Alst een loopactie naar de cirkel en scoorde daar een doelpunt op haar backhand: 2-0. Net voor de rust kwam Venray weer in de aanval. Jans Manders wist Joni van Alst te vinden bij de paal en zij tipt daar het derde doelpunt in. Na de rust waren de hockeysters van Venray gebrand om een nog hoger doelsaldo te halen. Een aanval van Venray leidde tot een strafbal die Joni van Alst achter de keeper wist te pushen. Al snel daarna sloeg Stella Wientjens tijdens een strafcorner haar tweede treffer met een prachtige backhand binnen. Venray was op dreef en zette Dommel flink onder druk. Een snelle en behendige loopactie van Joni van Alst leidde tot een strakke pass naar de paal waar Stella Wientjens klaar stond om de bal erin te tikken. De laatste treffer van Venray kwam op naam van Joni van Alst. Zij liep met de bal aan haar stick om de keeper heen en zorgde voor de 7-0. Dommel kreeg in de laatste minuten nog een strafcorner en wist daaruit de eretreffer aan te tekenen: 7-1. Venray staat nu keurig derde in de stand. Op zondag 25 november speelt de ploeg in en tegen nummer voorlaatst, Vlijmen. Dit duel begint om 12.45 uur.

Hockeyers halen weer uit: 6-3

Venray-MOP 6-3 (3-0). Doelpunten Venray: Max Looman (2x), Guido Pop, John Jongeneel,
Cornfiel Kroon en Freek Janssen.

Venray | In de derde klasse hebben de hockeyers van Venray uitstekende zaken gedaan in de strijd om de titel. Op eigen veld won Venray zondag met 6-3 van MOP. Naaste concurrent Boxmeer verloor thuis met 1-3 van Oirschot, waardoor Venray nu een voorsprong van maar liefst negen punten heeft op Boxmeer.

Na het eerste puntenverlies voor Venray een week eerder was de thuisploeg erop gebrand de goede lijn van de eerste weken weer op te pakken. Tegen MOP, gedeeld nummer twee op de ranglijst, was het begin van de wedstrijd rommelig. Beide partijen wisten de controle op het middenveld niet te veroveren. De kansen in de eerste tien minuten waren dan ook niet een resultaat van mooi veldspel, maar eerder opgelegde kansen door foute passing van de tegenstander. Dit resulteerde in twee grote kansen voor MOP. De gasten lieten het echter na om de fouten af te straffen. Venray was wakker geschud en Max Looman wist na een mooie actie de eerste strafcorner te versieren voor de thuisploeg. Zoals al vaker gebleken dit seizoen, was dit een uitgelezen mogelijkheid om het tij te keren. John Jongeneel kreeg het voor elkaar om de strafcorner strak in de kruising te pushen: 1-0. Na deze goal kreeg Venray de energie en het vertrouwen om door te gaan. Freek Janssen bediende Max Looman op maat en die zorgde voor 2-0. Na een snelle combinatie door de as van het veld was het uiteindelijk Freek Janssen die voor de 3-0 ruststand tekende. Venray begon, in tegenstelling tot de eerste helft, wel scherp aan de tweede helft. De thuisploeg wist de controle te pakken over de wedstrijd en ging op jacht naar de vierde treffer van de dag. Na tien minuten wist Max Looman door een snelle spelhervatting een nieuwe strafcorner te bemachtigen, opnieuw een uitgelegen kans voor Venray om te scoren. De strafcorner werd dit keer wel gekeerd, maar schoot terug het veld in, waarna Cornfiel Kroon de 4-0 op het scorebord zette. Venray verloor even de concentratie na deze riante voorsprong en kreeg daardoor de 4-1 tegen. De thuisploeg schakelde een tandje bij en na een geweldige aanval over vier schijven schoot Max Looman vanaf rand cirkel de bal kiezelhard in het dak van het doel: 5-1. Vlak daarna wist Guido Pop ook nog een treffer op zijn naam te zetten na weer een mooie aanval (6-1). Na een gele kaart moest Venray de laatste vijf minuten met een man minder spelen. De gasten profiteerden en verkleinden met twee treffers op rij de marge tot drie: 6-3.

Op zondag 25 november gaat Venray op bezoek bij Dommel. De laatste wedstrijd voor de winterstop begint om 14.45 uur.

Tien treffers Ankie Billekens

Saturnus-Manual 21-33 (11-16). Doelpunten Manual: Ankie Billekens (10x), Joy Jakobs (9x), Conny van Tilburg (5x), Loes van Dijk en Jonna Kessels (beiden 3x), Jantine Rongen (2x) en Manon Hazekamp.

Hapert | In de tweede klasse blijven de handbalsters van Manual winnen. In Hapert werd Saturnus aan de zegekar gebonden: 21-33. Ankie Billekens nam maar liefst tien doelpunten voor haar rekening. In de openingsfase werden de Venrayse handbalsters meteen wakker geschud. De thuisploeg schoot uit de startblokken en nam met enkele snelle treffers achter elkaar meteen de leiding. Het sein voor Manual om er een schepje bovenop te doen. Geconcentreerd spelend en met gevarieerde aanvallen boog Manual de achterstand om in een voorsprong. Nog voor de rust nam de Venrayse ploeg een voorsprong van vijf goals: 11-16. In het tweede bedrijf bleef Manual sterk spelen en gaf Saturnus geen enkele kans om terug te komen in de wedstrijd. Aanvallend bleven de gasten verrassen met snelle aanvallen, verdedigend stond de ploeg beter dan in de eerste helft. Dit leidde uiteindelijk tot een ruime zege. Door de winst staat Manual nu tweede op de ranglijst met de maximale score van tien punten uit vijf duels. Koploper is Tremeg met twaalf uit zes.

Manual speelt op zaterdag 24 november thuis tegen Handbal Someren. Het duel in sporthal De Wetteling begint om 20.00 uur.