Venraynaar slaat jaren zijn vrouw

Roermond | Een 52-jarige man uit Venray heeft volgens de rechtbank in Roermond zeker twaalf jaar lang zijn vrouw mishandeld.

De man sloeg het slachtoffer regelmatig tegen haar ribben, achterhoofd en gezicht. De rechtbank legde een celstraf op van acht maanden, waarvan zes maanden voorwaardelijk. Hij moest zichzelf bovendien verplicht laten behandelen bij FPP de Horst, een ambulante forensische zorginstelling in Blerick. De Venraynaar kreeg daarnaast een contactverbod met het slachtoffer en zijn minderjarige kinderen.

Het slachtoffer stapte op 19 mei 2017 naar de politie, na een bijzonder bruut geweldincident. De vrouw was al dertig jaar met de Venraynaar getrouwd, vertelde ze in haar aangifte. "Vanaf het begin van mijn huwelijk heb ik al regelmatig problemen en ruzie met mijn man. Ook ben ik regelmatig door hem geslagen." De laatste twee jaar zou het steeds erger zijn geworden. Zij durfde echter nooit aangifte te doen.

De Venraynaar was die ochtend om half vijf vertrokken naar zijn werk: de vrouw lag op dat moment nog in bed. In het huis lagen ook twee van hun vijf kinderen te slapen. Tot haar grote verbazing hoorde ze haar man om 7.00 uur de trap weer oplopen. "Waarom ben je zo vroeg thuis", vroeg de vrouw. De Venraynaar trok daarop de dekens van het bed en begon met zijn vuisten in te slaan op haar ribben en achterhoofd. De man schreeuwde hard. Hij schold de vrouw uit voor 'hoer' en riep: "Wacht maar tot zaterdag. Dan zal ik met je afrekenen." De vrouw was 'heel bang', vertelde ze later. Een paar dagen voor het incident had de verdachte ook al een vinger in haar rechteroog gestoken.

De dochter van het stel werd wakker door het geweld. Ze had vaker gezien dat haar moeder werd geslagen. Het meisje haalde haar vader bij het slachtoffer weg. Ze riep naar haar broertje dat de jongen de politie moest bellen. De jonge vrouw pakte vervolgens zelf haar telefoon. Haar vader griste die echter uit haar handen. "Geen politie. Ik moet zo gaan werken", schreeuwde hij.

De man beweerde zelf dat hij 'een grote fout' had gemaakt door op 19 mei 2017 teveel te drinken. Over eerdere incidenten wilde hij niets zeggen. De rechtbank woog dit gebrek aan openheid 'in zijn nadeel mee' bij het bepalen van de straf.


Stormbestendig? Zorg voor reserve dakmaterialen

Wanssum | Eind december 2018 stopt Jacobs Dakbedekkingen met zijn fysieke winkel aan de Stayerhofweg 7 in Wanssum. De winkel is in de jaren 80 opgezet om particulieren van dienst te zijn die graag zelf de dakwerkzaamheden verrichten. Inmiddels is er online een ruime keuze aan dakmaterialen.

Uitverkoop

Elke vrijdag in de weken 46 tot en met 51 houdt Jacobs uitverkoop van dakmaterialen voor platte en hellende daken. Denk hierbij aan dakpannen, singels en wandbeplating. Een goed moment om thuis een voorraad aan te leggen vóór de eerste herfst- en winterstormen zich aandienen.

Webshop

De webshop van Jacobs Dakwinkel zal wel actief blijven met een aangepast productenaanbod. De focus zal daarbij liggen op de productgroepen onderhoudsarme boeiboorden en materialen voor platte daken. De dakwinkel was zes dagen per week fysiek geopend, de webshop is zeven dagen per week geopend voor belangstellenden. De bestelde materialen kunnen thuisbezorgd worden; ook kunnen vooraf bestelde materialen één dag per week afgehaald worden in het magazijn te Wanssum.

Momenteel is Jacobs Dakbedekkingen met andere regionale bouw- en dakmaterialenleveranciers in gesprek zodat klanten vanaf 2019 doorverwezen kunnen worden.

Vakkundig plaatsen

"We zijn goed in uitvoerende werkzaamheden, onze toegevoegde waarde ligt in ons vakmanschap, voor de hand ligt dan ook om de materialen niet als een op zich staand product te leveren maar deze vakkundig te plaatsen bij onze klanten." Vertelt Roel Jacobs, directeureigenaar van Jacobs Dakbedekkingen.

Stoppen met een bepaalde activiteit biedt ook kansen om de aandacht op andere zaken te richten. Zo bouwt Jacobs verder aan de dienstverlening naar haar klanten voor het onderhouden en renoveren van daken. "We zien nog steeds een toenemende vraag naar het repareren en onderhouden van daken en zullen daar met het uitbreiden van onze Dakservice op in spelen", besluit Roel Jacobs.


Op Losse Groeven

Vierlingsbeek | Bij Gryphus in Vierlingsbeek kan op vrijdag 30 november vanaf 20.30 uur de vinylavond Op Losse Groeven worden bezocht.

Vinyl is terug van weggeweest. Alle reden om de pick-up van zolder te halen en een paar liefhebbers uit te nodigen om thuis in de platenkast te gaan snuffelen. Zie hier het concept van Op Losse Groeven, een avond vol krakende platen, mooie hoezen, 33 en 45 toeren, jeugdsentiment, oude en jonge hipsters, beminnaars en (amateur) dj's met een liefde voor muziek.

Coen en Jasper Moeskops, Jack Vervoort en René en Wiel Franssen zijn vrienden van het vinyl, die de uitdaging hebben aangenomen en allemaal een kist vol zwart goud hebben meegebracht. Het resultaat is een ratjetoe aan popmuziek uit de jaren 60, 70, 80, 90, blues, hardrock, classic rock, punk en hiphop. De entree is gratis. Meer informatie over Op Losse Groeven is te vinden op de website www.gryphus.nl.