Venrays Verleden

Venray | Bij de tijd met het Venrays verleden?

Niet? Dan is het wellicht verstandig om de boeken van Venrays Verleden deel 1 t/m deel 8 te lezen. Venrays Verleden is een uitgave van het Historisch Platform Venray (HPV), waarin 47 culturele organisaties in de gemeente Venray zijn verenigd. Om de twee jaar geeft de vereniging een boek uit waarin kort en bondig diverse zaken uit Venrays verleden worden beschreven. De boeken zijn ook rijkelijk geïllustreerd met foto's, kaarten en tekeningen.

Dit voorjaar werd deel 8 uitgegeven. Van deel 7, dat een tijdlang niet verkrijgbaar was, werd een herdruk gemaakt die thans weer te koop is. Ook de overige delen zijn te koop met uitzondering van deel 1 dat uitverkocht is. Deel 1 kunt u wel vinden op RooyNet, zodat u dit stukje geschiedenis niet hoeft te missen. De vijfhoofdige deskundige redactie zorgt voor kwaliteit, leesbaarheid en bijpassende illustraties. Met het oog op de komende feestdagen is dit wellicht de tip om een van de boeken of de hele serie cadeau te doen. Het zal in veel gevallen een welkome surprise zijn, waarop nog vaak teruggevallen kan worden waar het de geschiedenis van Venray betreft. Deel 7 en 8 kosten 15 euro per stuk. De andere uitgaves kosten 10 euro per stuk. Daarnaast heeft het HPV ook nog het boek 'Godefridus Henschenius (1601-1681). Een geleerde uit Venray in de zeventiende eeuw' voor 5 euro te koop.

De boeken zijn te koop bij de VVV-winkel, bij Boek- en kantoorvakhandel Roojboek in Venray of rechtstreeks bij de secretaris van het Historisch Platform Venray, May Volleberg, telefoon 0478-586833.