Chris Wilschut (links) staat op het punt om de voorzet te geven waaruit de 2-2 valt.
Chris Wilschut (links) staat op het punt om de voorzet te geven waaruit de 2-2 valt. Foto: Henk Lammen

"Het voelt als een zege"

FCV-Oostrum 2-2 (1-0). Doelpuntenmakers Oostrum: Marwin Hermans, Ruud Custers.

Venlo | Oostrum zorgde afgelopen zondag op bezoek bij FCV voor een heuse primeur. De ploeg van trainer Ron Spruit bezorgde 't Ven in acht wedstrijden de eerste tegendoelpunten van het seizoen. De mijlpaal kwam op naam van Marwin Hermans, die na ruim vijftig minuten voor de aansluitingstreffer zorgde. Oostrum keek toen al tegen een 2-0 achterstand aan. Na een klein half uur spelen was 't Ven immers op voorsprong gekomen. Vlak na rust maakte de thuisploeg en dit seizoen nog ongeslagen medekoploper de 2-0 en leek de wedstrijd in kannen en kruiken. Hermans hielp Oostrum echter terug in de wedstrijd en in de blessuretijd volgde de slagroom op de taart: Ruud Custers maakte in de slotseconde de gelijkmaker. Oostrum zorgde er daarmee en passant voor dat FCV de eerste periodetitel misliep. Die primeur ging in de vierde klasse G naar Meterik. Oostrum is de laatste vier wedstrijden ongeslagen en raakt zodoende aardig in vorm. Een belangrijke speler in het aanvalsspel van Oostrum is Chris Wilschut. De aanvaller is tevreden met het punt tegen FCV en erkent dat het beter gaat: "Het was een zwaarbevochten punt dat uiteindelijk als een overwinning voelde. Zij zijn nog ongeslagen en hadden nog geen tegendoelpunt. Onze doelstelling is en blijft bovenin meedoen. Als je verliest wordt het gat wel heel erg groot, daarom zijn we blij met het punt. In het begin waren we zoekende, maar de laatste vier wedstrijden hebben we niet meer verloren. Waar het precies aan ligt weet ik niet, want door blessures moeten we nog steeds af en toe wat wijzigingen doen in het team. Het gaat nu in ieder geval wel beter dan in het begin van het seizoen." De teller van Wilschut staat dit seizoen 'pas' op drie doelpunten: "Het is inderdaad niet echt denderend, maar ik heb gelukkig ook een aantal keer met een assist iets kunnen betekenen. Dat maakt het dan wel beter. De laatste drie wedstrijden heb ik er twee gemaakt. Natuurlijk krijg je iedere wedstrijd wel minimaal een kans, maar helaas gaat-ie er niet altijd in."

"Misschien dachten we in het begin dat we beter waren dan we eigenlijk zijn"

Trainer Ron Spruit gaf na afloop van het duel toe dat zijn ploeg zeker niets te weinig had gekregen. "We speelden tegen een betere tegenstander die voetballend eigenlijk de hele wedstrijd de bovenliggende partij was. Ze creƫerden niet erg veel kansen, maar scoorden toch de 1-0. Na dertig seconden in de tweede helft lag de tweede erin. Zij kregen toen drie, vier opgelegde kansen om de 3-0 te maken. Uit een vrije trap maakten we de 2-1, waarna we achterin een op een gingen spelen om de 2-2 te forceren."

Spruit heeft wel een verklaring voor de eerste tegengoals van FCV. "Het is een competitie waarin de verschillen redelijk klein zijn. Zij hebben nog niet alle hoogvliegers gehad. Voor ons was dit een gewonnen punt; tegen Stormvogels'28 gaven we zelf een punt weg."

Volgens de trainer ligt de goede reeks vooral aan de inzet van zijn ploeg. "De laatste weken spelen we met een vastere formatie, al blijft het qua blessures een beetje op en neer golven. Ik denk dat we in het begin hebben gedacht dat we beter waren dan we eigenlijk zijn. De werklust is er de laatste weken gewoon weer."