Venray verliest in Enschede

Rigtersbleek-Venray 3-1 (2-0). Doelpuntenmaker Venray: Ellis Michiels.

Enschede | Het vrouwenelftal van Venray heeft de vijfde nederlaag van het seizoen geleden. Op bezoek bij Rigtersbleek werd het 3-1. Het team van trainer Jan Trienekens deed de eerste helft niet onder voor de thuisploeg, die zich bijzonder effectief toonde. Twee kansen leverden evenveel goals op. Ellis Michiels hielp Venray even later met de aansluitingstreffer terug in de wedstrijd, maar verder dan dat kwamen de dames uit Venray niet. Rigtersbleek scoorde ook nog de 3-1. De scheidsrechter liet weinig toe, wat het duel niet ten goede kwam. Door de nederlaag is Venray inmiddels afgezakt naar de voorlaatste plaats. Volgende week komt de nummer vier van de ranglijst, Prinses Irene, op bezoek in Venray.
De wereld kan er bij een paar overwinningen weer helemaal anders uitzien voor de Venrayse voetbalvrouwen, want de teams staan, buiten koploper Eldenia, dicht bij elkaar in de Hoofdklasse B.

SSS'18 boekt wederom een zege

SSS'18-Baardwijk 2-0 (0-0). Doelpuntenmakers SSS'18: Marije Jager, Eva van Rijswick.

Overloon | Het vrouwenelftal van SSS'18 heeft de thuiswedstrijd tegen Baardwijk probleemloos met 2-0 gewonnen. De zege was meer dan terecht. Voor de pauze domineerde het elftal van trainer Frank Brands, zonder te scoren. Na de rust voltrok zich hetzelfde spelbeeld. Marije Jager maakte de 1-0 met een mooi afstandsschot. Tien minuten later besliste Van Rijswick op aangeven van Vera Barten het duel: 2-0. Trainer Frank Brands was na afloop tevreden: "Het was een goede wedstrijd van onze kant. We hebben weinig weggegeven en veel kansen gecreƫerd. De score had hoger uit kunnen vallen. Het is mooi dat we twee keer op rij winnen. Laten we dit nog maar een paar weken doorzetten tot de winterstop."
Met de derde zege in de laatste vier wedstrijden herstelt SSS zich dan ook goed van de matige seizoensstart. In de eerste vier duels werden slechts twee punten gepakt, vier wedstrijden later staat de teller op elf punten. Het levert SSS een plek in de middenmoot op. De komende twee weken treft SSS twee elftallen die lager staan dan de Overloners. Aanstaande zondag gaat het op bezoek bij de nummer negen van de ranglijst, SVSS uit Udenhout.