Holthees te sterk voor HRC'27

Holthees | Holthees-HRC'27 5-2 (1-2). Doelpuntenmakers Holthees: Stef Janssen (3x), Roy Coppus, Wilco Stiphout.

Holthees heeft het thuisduel tegen HRC'27, ook een middenmotor, ruim gewonnen. De eerste kans was voor het elftal uit Afferden, maar die werd niet verzilverd. Na tien minuten was het wel raak: 0-1. Holthees miste vervolgens enkele kansen en zag dat HRC na veertig minuten spelen met een man minder kwam te staan na een overtreding op Stef Janssen. Diezelfde Janssen schoot vlak voor rust uit een vrije trap de gelijkmaker binnen. De bezoekers kwamen vlak voor rust echter opnieuw op voorsprong. Direct na rust werd Holthees weer terug in het zadel geholpen. Janssen schoot een toegekende strafschop hard en hoog binnen: 2-2. Daarna drukte Holthees door en benutten Janssen, Coppus en Stiphout de gecreƫerde mogelijkheden.
Janssen had vlak voor tijd zelfs zijn vierde kunnen maken, maar hij schoot de bal in het zijnet. Door de overwinning staat Holthees inmiddels op de achtste plaats met twaalf punten uit acht duels.

SVOC'01 onnodig onderuit

Wellerlooi | Resia-SVOC'01 2-1 (0-1). Doelpuntenmaker SVOC'01: Maikel Wismans.

SVOC'01 heeft op bezoek bij Resia, dat vorig seizoen nog in de vierde klasse speelde, een onnodige nederlaag geleden. Bij rust stond het nog 1-0 voor De Tricolores, die veel spelers misten vanwege blessures, maar na rust kwamen de gastheren langszij. De eerste helft was redelijk gelijkwaardig. Na twaalf minuten nam Maikel Wismans uit een hoekschop de openingstreffer voor zijn rekening. Daarna golfde het spel op en neer en scoorde SVOC de 0-2, maar die werd afgekeurd wegens vermeend buitenspel. Na rust speelde SVOC angstig en liep het te veel achteruit, terwijl dat helemaal niet nodig was. Mede doordat Resia na rust vrij snel uit een vrije trap scoorde, sloop de angst in het spel van het elftal van Jeroen Denissen. De thuisploeg maakte ruim tien minuten voor tijd de winnende treffer. Trainer Denissen: "Helaas stonden we uiteindelijk met lege handen. Na de 1-1 was het vooral reageren waarbij we nog een paar keer gevaarlijk uit de counter waren. De volgende keer is het zaak om bij een voorsprong meer lef uit te stralen." De 16-jarige Gijs Duijkers maakte zijn debuut namens SVOC. Volgende week gaat de ploeg uit Oirlo en Castenray op bezoek bij de nummer twee op de ranglijst: Grashoek.