Sporting ST kan niet stunten

Sporting ST-Grashoek 0-5 (0-3).

Swolgen | Sporting ST heeft in de vijfde klasse een ruime nederlaag geleden tegen nummer twee Grashoek.

Sporting begon prima aan de wedstrijd, maar na 25 minuten kon Bas Gloudemans gemakkelijk de openingstreffer binnenschieten: 0-1. Grashoek voetbalde zich gemakkelijk onder de druk van Sporting ST uit. Chris Hunnekens kon nog voor rust voor de 0-2 zorgen en vlak voor rust maakte Joeri Reis de 0-3. Sporting voetbalde bij vlagen best aardig, maar kreeg er toch drie om de oren. De gasten begonnen sterk aan de tweede helft en kregen binnen vijf minuten twee honderd procent kansen. Sporting kwam niet meer aan voetballen toen en kreeg in het laatste kwartier nog twee doelpunten tegen.

BVV'27 onderuit in eigen huis

BVV'27-America 2-4 (0-2). Doelpuntenmakers BVV'27: Lars Koster, Egzon Grguri.

Blitterswijck | Vierdeklasser BVV'27 verloor zondagmiddag op eigen veld van America. In de eerste helft kwam America na een half uur spelen op voorsprong door een doelpunt van Jens Kleuskens. Twee minuten later was het Bjorn Cuppen die uit een snelle counter de 0-2 kon maken. Vlak na rust kon Lars Koster uit een voorzet vanaf de rechterkant de aansluitingstreffer maken, waarna Egzon Grugri na 65 minuten met een lobje over de keeper voor de gelijkmaker zorgde. BVV drukte door en ging op jacht naar de voorsprong, maar het waren de gasten die scoorden. Koen Houben stond op de goede plek om de 2-3 aan te tekenen. Vijf minuten voor tijd kreeg America nog een penalty, waaruit de 2-4 werd gemaakt.

Leunen krijgt punt in mindering

Leunen | Leunen en VOS hebben van voetbalbond KNVB een schikkingsvoorstel gekregen voor de ongeregeldheden tijdens het duel op zondag 28 oktober.

Beide vijfdeklassers krijgen een punt in mindering. Leunen krijgt daarnaast een boete van 200 euro, VOS moet 50 euro betalen. Het duel tussen Leunen en VOS werd eind oktober vlak voor rust gestaakt. De vlam sloeg in de pan toen een speler van VOS de bal het publiek inschoot terwijl de bal de zijlijn al was gepasseerd. Een supporter van Leunen reageerde op die actie en ging de confrontatie met de voetballer aan. Toen dat gebeurde, gingen meer mensen zich ermee bemoeien en ontstond er een opstootje.

Nadat alles weer was gesust, besloot de scheidsrechter het duel te staken. Zowel Leunen als VOS wilde het duel gewoon weer hervatten, maar dat zag de arbiter niet zitten. Het restant van het gestaakte duel wordt gespeeld op zondag 23 december op sportpark 't Klaverblad in Leunen. Aanvang 14.30 uur.

Bekerloting

Venray | Venray is in de volgende ronde van de beker gekoppeld aan derdeklasser Avanti'31 uit Schijndel. De Venraynaren spelen op donderdagavond 6 december om 20.00 uur op het sportpark van Avanti.

SSS'18 kruist op dezelfde avond een half uurtje eerder op het eigen sportpark de degens met NWC. De ploeg uit Asten komt ook uit in de derde klasse. Ook Volharding komt die avond in actie. Om half acht speelt de ploeg uit Vierlingsbeek thuis tegen SV TOP, dat in de eerste klasse uitkomt. Er zitten nog 64 ploegen in het bekertoernooi. Duels: Avanti'31-Venray, SSS'18-NWC en Volharding-SV TOP.