Sinterklaas maakte voor alle kinderen even tijd.
Sinterklaas maakte voor alle kinderen even tijd. Foto: Simone Swinkels

Warm welkom voor Sint (Video)

Venray | Waar de intocht van Sinterklaas zaterdag tot veel ophef leidde in veel plaatsen in Nederland, was het zondag één groot feest in Venray.

Vanaf het Raayland College ging de Sint in een stoet richting de Grote Markt waar de goedheiligman werd ontvangen door kinderen, hun ouders en opa's en oma's. Een hartelijk welkom op het plein viel Sinterklaas ten deel. De kinderen op hun beurt genoten van de zingende, dansende en springende pieten. Het Sint Nicolaas Gilde Venray is ook dit jaar weer erg tevreden. "Wij vragen Sinterklaas altijd heel vroeg in het nieuwe jaar of hij weer naar Venray wil komen, omdat wij een feest voor hem organiseren. Het is heerlijk om alle lieve kinderen dan zo te zien genieten als hij komt. Daar doen wij het voor!", aldus Danielle Jeuken. Op koopzondag op 25 november staat een pietenspeurtocht met aansluitend de lichtjestocht gepland, waarbij alle kinderen en volwassenen met hun lampion door het centrum van Venray kunnen wandelen. Ook op zaterdag 24 november is Sinterklaas in Venray, dan wandelt hij soms rond met zijn pieten. Het Sint Nicolaas Gilde Venray heeft voor de Sint ook een slaapkamer ingericht, in de etalage aan de Hofstraat 8 in Venray.

Meer informatie over het programma van Sinterklaas in Venray is te bekijken op www.sinterklaasinvenray.nl of op Facebook: www.facebook.com/SinterklaasVenray1. Verderop in deze editie meer foto's van de intocht van Sinterklaas in Venray.