Afbeelding
Foto:

1000 euro voor Leergeld Venray

Venray | Stichting Leergeld Venray heeft een bedrag van 1000 euro in ontvangst mogen nemen. Het bedrag werd geschonken door proWIN team Renate van Tongeren uit Overloon.

Eerder dit jaar heeft proWIN met de Sweetheart-actie geld opgehaald voor verschillende goede doelen. proWIN is een directe verkoopbedrijf. Via thuisdemonstraties verkoopt het bedrijf milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen, wellnessproducten en best friends.

Twaalf stichtingen Leergeld in Nederland kregen inmiddels ieder een donatie van minimaal 1.000 euro.

"Als bedrijf willen we ons graag inzetten voor het leveren van een bijdrage om onder andere de armoede onder kwetsbare kinderen te bestrijden. Daarom hebben we samen met onze medewerkers verschillende activiteiten opgezet", aldus proWIN-teamleider Renate van Tongeren.

Bestrijden armoede onder kwetsbare kinderen

Karlijn Versteegen, voorzitter Stichting Leergeld Venray, toonde zich in haar nopjes met de inzet en de bijdrage: "We zijn er van onder de indruk hoe deze consulenten uit onze regio zich hiervoor hebben ingezet."

Leergeld Venray heeft als missie het voorkomen van sociale uitsluiting van kinderen uit gezinnen met minimale financiƫle middelen.

Ze biedt kansen aan kinderen in de leeftijd van 4 tot 18 jaar om te kunnen deelnemen aan binnen- en buitenschoolse activiteiten. Hierdoor kunnen ook deze kinderen hun sociale vaardigheden en kennis zo optimaal mogelijk ontwikkelen en later als volwassenen volwaardig participeren in de samenleving.

Ambitie

De langetermijnambitie van Stichting Leergeld Venray is dat alle kinderen kunnen meedoen. Haar motto is 'Alle kinderen mogen meedoen, want nu meedoen is straks meetellen'.

"We danken Renate voor deze mooie bijdrage. Hier kunnen we heel wat kinderen blij mee maken met onder andere schoolspulletjes, degelijke fietsen, laptops en warme kleding."

Voor meer informatie over de stichting kijk op de website www.leergeldvenray.nl.

Foto: Van links naar rechts: Gemmie Arts, Renate van Tongeren, Coby van Schaik, Karlijn Versteegen, Riekie Arts en Nicole de Jonge.