Leunen zoekt meer betrokkenheid

Leunen | De dorpsraad van Leunen wil verenigingen uit het dorp meer bij de raad betrekken. Hoe de dorpsraad de banden met de diverse verenigingen gaat aantrekken, wordt nog bekeken. De plannen werden maandagavond besproken tijdens de dorpsraad.

Als eerste stap wordt er vanaf 2019 in ieder geval twee keer per jaar een voorzittersoverleg gepland. Alle voorzitters van Leunse verenigingen mogen tijdens dat overleg aanschuiven. Een dergelijk overleg werd in het verleden ook regelmatig gehouden, maar dat wordt nu nieuw leven ingeblazen. Het voorzittersoverleg wordt voorgezeten door Annemarie van Kruijssen, voorzitter van de dorpsraad. De dorpsraad van Leunen zal het overleg ook gaan organiseren en notuleren.

Straatnamen voor Leunen-Zuid

Leunen | De realisatie van nieuwbouwproject Leunen-Zuid is nog niet begonnen, maar er wordt al nagedacht over de straatnamen van het project.

De dorpsraad van Leunen start samen met de klankbordgroep en oud-grondeigenaren Bert en Maarten Claessens de zoektocht naar de juiste straatnamen. Uiteindelijk gaat de dorpsraad met een voorstel naar de gemeente Venray. De gemeente hakt uiteindelijk de knoop door.

Dorpsraad Leunen bijna compleet

Leunen | Op één zetel na is de dorpsraad van Leunen compleet. Twan Hanssen werd maandagavond na stemming unaniem benoemd tot lid van de dorpsraad van Leunen.

Met de komst van Hanssen bestaat de dorpsraad van het dorp uit twaalf leden. Er wordt nog gezocht naar een dertiende lid om de dorpsraad compleet te maken. De komende tijd wordt nog bekeken hoe de rol van Hanssen er precies uit gaat zien. De dorpsraad leek ook het dertiende lid gevonden te hebben, maar John Duijkers trok zich terug.

Telefoons gestolen

Venray | Meerdere cafébezoekers zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag in Venray beroofd van hun telefoon. De politie vermoedt dat twee daders er met verschillende mobieltjes vandoor zijn gegaan.

Een van de twee verdachten, een 23-jarige inwoner van Overloon, is door de politie in de kraag gevat en voor onderzoek overgebracht naar het politiebureau in Venlo. De andere verdachte wist aan de politie te ontkomen. De politie is op zoek naar getuigen en slachtoffers. Zij worden verzocht contact op te nemen met de politie van de basiseenheid Venray-Gennep via telefoonnummer 0900-8844.

Overvaller slaat bewoner met stok

Venray | Een gemaskerde overvaller heeft zondagochtend een bewoner in Venray met meerdere stokslagen mishandeld. Dat meldt de politie.

De overvaller sloeg een raam van de woning aan de Griegstraat in en stond opeens in de slaapkamer van het slachtoffer. Hij sloeg meerdere malen op de man in en eiste geld. De buren van het slachtoffer hoorden hulpgeroep en belden direct de politie. De dader kwam voor geld, maar vertrok zonder buit. De politie is op zoek naar getuigen. Zij worden verzocht contact op te nemen met de politie.