Inbraakverdachte zelf slachtoffer mishandeling

DEN BOSCH/VENRAY | Een 56-jarige Venlose verdachte van een inbraakpoging in Venray raakte zwaar gewond nadat een onbekende de man met een ijzeren tang in elkaar sloeg. De Venlonaar kon daarom niet naar het gerechtshof in Den Bosch gaan, voor het hoger beroep dat hij had aangespannen tegen zijn veroordeling.

De rechtbank in Roermond legde de man in november 2016 een werkstraf op van 80 uur. De verdachte was volgens de politierechter schuldig aan een 'diefstal in vereniging' in Boxmeer en een 'poging tot inbraak in vereniging' in Venray op 25 mei 2016. De man werd die dag ook in Venray betrapt achter het stuur van een auto met een te grote hoeveelheid alcohol achter zijn kiezen. Het rijbewijs van de Venlonaar was voor die tijd al ingetrokken.

Het proces tegen de Venlonaar is nu al tweemaal uitgesteld. De eerste keer omdat hij toen net was 'bewerkt' met de ijzeren tang en vorige week omdat hij onverwacht weer last had van de 'motorische gevolgen'. Het gerechtshof waarschuwde zijn advocaat dat de zaak volgende keer gewoon zal worden behandeld, zelfs al kon de man er niet bij zijn.

Het is nog niet bekend wanneer de zaak wordt voortgezet.


Vraagtekens bij handelwijze B&W

VENRAY | De fractie ProVenray stelt grote vraagtekens bij het feit dat burgemeester en wethouders alle jongerencentra in de gemeente wil betrekken bij de doorontwikkeling van jongerensoos The B in Venray. Dat blijkt uit acht vragen die ProVenray aan het college voorlegt.

Tijdens een bijeenkomst op 12 september over de doorontwikkeling van het sukkelende The B is afgesproken dat diverse (politieke) partijen voor 7 oktober hun toekomstvisie over The B kenbaar zouden maken. Deze visies vormen de basis voor de randvoorwaarden die voor The B 2.0 moeten gaan gelden. ProVenray vraagt B en W of deze visies nog gelden en heeft er moeite mee dat pas over een jaar duidelijk wordt hoe het met The B verder moet. En waarom moeten ineens alle jongerencentra een plan schrijven, terwijl alleen The B problemen heeft?, vraagt ProVenray het college. Dinsdag 4 december is er een mini-conferentie over The B.