Jan Gommans leidt het Koor van dit Moment.
Jan Gommans leidt het Koor van dit Moment.

Bekijk ook onze UIT in Venray agenda online

Donderdag
15 november

11:00Jubileumexpo WEIL ICH EIN MÄDCHEN BIN Venray - WEIL ICH EIN MÄDCHEN BIN Jubileumexpo 19 juni 2018 t/m 27 november 2018 Odapark wijkt af en dat blijft Odapark wijkt – sinds de eerste dag 25 jaar geleden – af in doen en laten. Het kunstinstituut is anders dan andere. En dat blijft, zo leert de aanstaande jubileumexpositie, 'weil ich ein Mädchen bin', met 25 kunstenaars uit binnen- en buitenland. De expositie zal zich tot het eind november presenteren in wisselende samenstellingen van kunste

13:30"Hoe kóm je op 't idee". Venray - Het proces van idee tot resultaat wordt zichtbaar gemaakt in het werk van de cursisten van Marlies van Zeben, docent/kunstenares. Goed waarnemen, oefenen, experimenteren met materialen en technieken, leren van fouten en leren van elkaar, samen voorbeelden uit de kunstgeschiedenis bekijken. Succeservaringen én mislukkingen horen daar bij! Kom de resultaten bewonderen in het Venrays Museum Mgr. Goumansplein 1 Venray

14:00Lezing AVOS - Seniorenvereniging AVOS houdt op donderdag 15 november om 14.00 uur in De Kemphaan in Venray een lezing over Afrikaanse kunst door Paul Raedts uit Deurne.
In de jaren '70 woonden Paul Raedts en zijn echtgenote Ted Raedts-Thomassen enige tijd in Tanzania. Hij was daar werkzaam in een missiehospitaal. Na de lezing hebben de aanwezigen inzicht in hoe belangrijk wisselwerking in de cultuur is geweest tussen de westerse en de Afrikaanse cultuur. De lezing is toegankelijk voor leden van de AVOS en KBO.

20:00Johan Goossens - Vlam Venray - Het vuur van de liefde, de passie, en natuurlijk: seks. Daarover gaat de nieuwe show van Johan Goossens. En waar je het over seks hebt, heb je het natuurlijk over schaamte. Daarom deed hij zijn eerste try-outs in Engeland, waar hij niemand kent. Toen een paar voorzichtige avonden in Amsterdam. Maar de reacties waren zo unaniem lovend dat hij niet meer terug kon.

20:15Guilty Pleasures Venray - Guilty Pleasures. Iedereen heeft ze, en ze maken het leven vrolijker en een stuk leuker! En wat is er leuker dan een avond in het theater vol Guilty Pleasures? Samen met doldwaze acts, van rolschaatsen tot hoelahoepen maakt dat deze avond tot hét ultieme vriendinnenuitje.

Vrijdag
16 november

20:00Suzan Seegers - SuuS op haar Best Venray - Suus, de vrouw met de grote stem. Suus, de vrouw die als geen ander kan ontroeren.. Suus, de vrouw die de humor aan haar kont heeft hangen.. Suus, de vrouw die met kleine verhalen kan verbinden.. Suus.. komt naar Venray! En juist hier in Limburg is Suus op haar best! Wat ze zal doen is 1 groot mysterie, maar zingen zal ze. Mis dit bijzondere theaterconcert niet, het wordt een avond om nooit te vergeten.

Zaterdag
17 november

11:00Landelijk Atelierweekend Venray - Atelier Cultura, het collectief kunstenaarsatelier aan het Schoutenstraatje 8 in Venray opent tijdens Landelijk Atelierweekend haar deuren. U bent van harte welkom op zaterdag 17 en zondag 18 november van 11:00 – 17:00 uur! Er zijn exposities, demonstraties en diverse aanbiedingen. Kijk op www.landelijkatelierweekend.nl voor meer informatie en deelnemende ateliers in de regio.

20:00Dansen met live muziek Ysselsteyn - elke week gezellig dansen met live muziek. niet graag dansen, gewoon lekker naar de muziek luisteren dat kan uiteraard ook.

20:15Wubbo's Last Words Venray - Beleef de Space Shuttle lancering en unieke beelden uit Wubbo Ockels'camera, geschoten uit de Challenger. Met Jörgen Raymann in een show vol humor, een megagroot videodecor, 11 mans liveband en de geweldige zang van Bert Heerink. Het leven en de dromen van één van Nederlands meest inspirerende persoonlijkheden. Een show die alle generaties aanspreekt met humor, indrukwekkende beelden en nieuwe meeslepende muzikale spektakelstukken.

Zondag
18 november

10:00Publiekswandeling op de grens van Brabant Smakt - IVN Geijsteren-Venray organiseert een publiekswandeling op de grens van Brabant en Limburg. Deze wandeling begint aan de Spurkt in Venray (vanaf Maasheeseweg linksaf de Metaalweg in, het einde van de weg rechts af de Spurkt op. Vlak voor dat deze weg onder de A73 doorgaat, linksaf en parallel met de snelweg tot de weg stopt). De wandeling voert door het stroomdal van de Loobeek en de Overloonse duinen.

13:30Country Line Dance met DJ Guus Venray - Country line dance middag met DJ Guus

15:00Concert Symfonieorkest Helmond-Venray - Op zondag 18 november geeft Symfonieorkest Helmond-Venray (SOHV) het najaarsconcert Rondom de Noordzee, onder leiding van Sander Vredenborg, in de Catharinakerk in Leunen om 15.00 uur. Gespeeld worden de Oud-Nederlandsche Dansen (Röntgen), Blaaskwintet opus 56 (Danzi), door de eerst blazers van SOHV, de Lark Ascending (Vaughan Williams), met medewerking van Jeanine Melis (viool), en de Londense Symfonie nr. 104 (Haydn).

Dinsdag
20 november

19:30Cursus kaartleggen met de LeNormand Venray - Je leert in 10 lessen de betekenis van de 36 kaarten. Tevens leren we de verbanden zien tussen de kaarten. Persoonlijke groei en ontwikkeling staan centraal in deze cursus. Data: 16 okt, 23 okt, 6 nov, 13 nov, 20 nov, 27 nov, 11 dec, 18 dec, 8 jan en 15 jan van 19.30 - 21.30 uur. Aanmelden en info Marjon Engelen, tel 06-10391446, e-mail info@praktijk-maya.nl

20:15Youp van 't Hek Venray - 'Met de kennis van nu', dit is een van de meest gebezigde termen. Vooral van blunderende politici, die hiermee iets recht proberen te praten. Bij Youp ligt dat anders. Je zal het hem nooit horen zeggen. Volgens hem hoort blunderen namelijk bij het leven. In elk geval bij zijn leven. En in dit programma praat hij niks recht. Integendeel. Hij praat het liever nog krommer. En of dat grappig is? Wat denkt je zelf?

Woensdag
21 november

20:15Youp van 't Hek Venray - 'Met de kennis van nu', dit is een van de meest gebezigde termen. Vooral van blunderende politici, die hiermee iets recht proberen te praten. Bij Youp ligt dat anders. Je zal het hem nooit horen zeggen. Volgens hem hoort blunderen namelijk bij het leven. In elk geval bij zijn leven. En in dit programma praat hij niks recht. Integendeel. Hij praat het liever nog krommer. En of dat grappig is? Wat denkt je zelf?

Donderdag
22 november

20:00Christel de Laat Venray - Heb je geen vragen? Geen probleem. Christel heeft er des te meer. Waarom kussen we elkaar bij een ontmoeting drie keer? Waarom is koffie en thee bestellen tegenwoordig zo'n gedoe? Waarom moeten we zoveel keuzes maken? Geen wereldproblemen, maar alledaagse zaken die vragen bij Christel opwerpen. Je gaat ongedwongen een avondje ontspannen lachen over alledaagse dingen. Zijn daar soms nog vragen over?

20:15Charly Luske Presents... Venray - In de serie 'The Story of…' brengt Charly Luske het verhaal van zijn idool George Michael. In dit concert wordt het onstuimige leven van de Britse popzanger, liedjesschrijver en muziekproducent uiteengezet aan de hand van de hits en parels uit zijn Wham!- en solotijd. Onder aanvoering van bassiste Phaedra Kwant, als Michaels grootste fan, vertellen de muzikanten en vocalisten de anekdotes achter de muziek.

Vrijdag
23 november

21:30Nacht van de nachtvlinder Geijsteren - Tijdens de Nationale Nachtvlindernacht vinden in heel Nederland excursies plaats om op zoek te gaan naar nachtvlinders. Ook de Golf- en Countryclub Geysteren dient als decor voor de landelijke Nachtvlindernacht. Gidsen van IVN Geysteren-Venray laten u kennismaken met de wondere wereld van deze nachtelijke fladeraars. Een goede zaklamp is raadzaam. Fotograferen is toegestaan.

18:00Pietendisco 2,5 - 12 jaar Venray - Ook dit jaar gaan hebben we zwarte pieten uitgenodigd om lekker met ons te komen dansen springen en zingen! Nodig al je vriendjes & vriendinnetjes uit om hier ook bij aanwezig te zijn! Iedereen is van harte welkom :) Entree 1 euro aanvang 18:00 uur einde 20:00 uur Kinderen onder 5 jaar onder begeleiding van ouder(s)

20:15Kunst en Kitsch Venray - Dit bijzondere, komische toneelstuk dat door Jon van Eerd speciaal bewerkt werd voor de twee topactrices Liz Snoijink en Raymonde de Kuyper biedt een fenomenaal staaltje comedy-acteren. De spannende samenstelling van acteurs in combinatie met de unieke regie van Jon van Eerd maakt deze uitdagende komedie met haar puntige teksten, onverwachte wendingen en dolkomische situaties, een voorstelling die u niet mag missen.

Zaterdag
24 november

20:00Dansen met live muziek Ysselsteyn - elke week gezellig dansen met live muziek. niet graag dansen, gewoon lekker naar de muziek luisteren dat kan uiteraard ook.

7:00Rundje Ysselsteyn t.b.v. 't Zorghuus Ysselsteyn - Ook dit jaar organiseert Roelanzia weer een wandeltocht ten behoeve van 't Zorghuus. Zondag 4 November zijn de volgende afstanden mogelijk: 5 - 10 - 15 - 20 - 25 km De startplaats is Roelanzia in Ysselsteyn Het inschrijfbureau is van 07.00 tot 14.00 uur geopend. Prijs: €3,50 (leden KWBN €2,50) Hiervan gaat €1,- naar 't Zorghuus Op al onze tochten IVV stempel

Maandag
26 november

20:00IVN-lezing: overdracht van infectieziekten Venray - IVN Geysteren-Venray organiseert een lezing over zoönosen (infectieziekten die worden overgedragen van dieren op mensen). De lezing wordt verzorgd door Ron Vodegel en Han Monteiro en is gratis voor leden van IVN-Geysteren-Venray. Niet-leden betalen een bijdrage van € 2. Ron Vodegel zal het algemene beeld van zoönosen schetsen en Han Monteiro zal de gevaren behandelen wanneer we op pad gaan in de natuur.

20:00Bert van den Berg - Songs of Leonard Cohen Venray - Het programma dat Van den Bergh presenteert, omvat vooral de beginperiode van Cohen tot aan de jaren '90. De songs worden op een hedendaagse, intieme wijze gespeeld en gezongen. De teksten worden (in het Engels) door Van den Bergh met zijn donkere, behaaglijke stem gloedvol gebracht, zodat de ziel van Cohen duidelijk doorklinkt in het programma. Bert doet dit eigenwijs op geheel eigen wijze, hij vertolkt Cohen, imiteert hem niet.

Dinsdag
27 november

19:30Cursus kaartleggen met de LeNormand Venray - Je leert in 10 lessen de betekenis van de 36 kaarten. Tevens leren we de verbanden zien tussen de kaarten. Persoonlijke groei en ontwikkeling staan centraal in deze cursus. Data: 16 okt, 23 okt, 6 nov, 13 nov, 20 nov, 27 nov, 11 dec, 18 dec, 8 jan en 15 jan van 19.30 - 21.30 uur. Aanmelden en info Marjon Engelen, tel 06-10391446, e-mail info@praktijk-maya.nl

20:00Koor van dit Moment in Overloon Overloon - Helemaal vrij zingen, kan dat? Jazeker, zing vanuit je hart en laat je ziel zingen in het Koor van dit Moment, in 't Helder aan de Helderseweg 31 in Overloon, en voel hoe bevrijdend en verbindend dat werkt. En… het klinkt ook nog eens prachtig! We vormen met elkaar een kring en laten de klanken vrij stromen. Van daaruit ontstaat de mooiste muziek. Soms hemels stralend, soms swingend met een lekkere groove. De ene keer ingetogen en verstild, dan w

Woensdag
28 november

13:30"Hoe kóm je op 't idee". Venray - Het proces van idee tot resultaat wordt zichtbaar gemaakt in het werk van de cursisten van Marlies van Zeben, docent/kunstenares. Goed waarnemen, oefenen, experimenteren met materialen en technieken, leren van fouten en leren van elkaar, samen voorbeelden uit de kunstgeschiedenis bekijken. Succeservaringen én mislukkingen horen daar bij! Kom de resultaten bewonderen in het Venrays Museum Mgr. Goumansplein 1 Venray

20:00Flip en de Noormannen - De Big One Venray - Zoals vertrouwd denderen de muzikale rariteiten als een stervende stoomtrein voorbij. Alle vreemdheden, hilariteiten maar ook wandaden die de mensheid u te bieden heeft worden onversneden blootgegeven. Geen loftrompetten. Geen moraal. De eigenaardigheid als maat. In een nieuwe wervelwind van een voorstelling vol muziek, poëzie en cabaret wordt Flip bijgestaan door zijn kunstenaarscollectief De Noormannen.

Youp van 't Hek komt twee keer naar de schouwburg.
De cast van Guilty Pleasures.
Liz Snoijink en De Kuyper. (foto: Peggy de Haan)
Johan Goossens.