Afbeelding
Foto:

Charly Luske: ode in Venray

Venray | George Michael is een groot idool voor Charly Luske.

In het concert The Story of George Michael brengt hij een ode aan de rasentertainer. Zo ook op donderdag 22 november in Schouwburg Venray. In de show brengt Luske het leven van de meest succesvolle zanger uit de jaren '80 en '90 in beeld.

Onder aanvoering van bassiste Phaedra Kwant, als Michaels grootste fan, vertellen de muzikanten en vocalisten de anekdotes achter de muziek. Dit gebeurt aan de hand van George Michael zijn beste hits uit de Wham!- en solotijd.

Dat het een professionele show wordt moge duidelijk zijn, gezien de ervaring van Charly Luske. In 2011 was hij succesvol kandidaat bij The Voice of Holland en hij speelde ook de glansrol van Judas in The Passion. Kaarten reserveren via de website www.schouwburgvenray.nl.

Foto: Carla Gorter.


Blaaskapel Tsjechië in De Pit

Overloon | Zondagmiddag 25 november verzorgt blaaskapel Šohajka uit Tsjechië een concert in gemeenschapshuis De Pit, 14 Oktoberplein 2 in Overloon.

Het voorprogramma, start vanaf 13.00 uur, is in handen van blaaskapel Freunde Echo uit Overloon. Šohajka begint om 14.15 uur. Šohajka speelt polka's en walsen en komt uit de regio Zuid-Moravië.

Dit gebied behoort tot de belangrijkste folkloregebieden op het gebied van volksmuziek. Šohajka is opgericht in 1982 en behoort tot de top van de Tsjechische blaaskapellen.

De kapel is wereldberoemd geworden dankzij de vertolking van het nummer Hörst du die Glocken von Stella Maria, waarmee de kapel in 1996 een gouden plaat wist te behalen. Šohajka trad eerder onder meer op in Zwitserland, Italië, Oostenrijk, Zweden, Frankrijk, Spanje en Polen. Šohajka keert nu terug in Nederland, in De Pit in Overloon.

Kaarten kosten in de voorverkoop 18,50 euro. Online reserveren via de website van Freunde Echo: www.blaaskapel.nl, of via Ruud van Didden, telefoon 06-3603 8691 ('s avonds bellen) of per mail: rvdidden@planet.nl. De prijs van een kaartje zonder reservering bedraagt 20 euro.