Afbeelding
Foto:

Venrayse bokser nieuwe kampioen

Venray | Boksschool Energetic Training Horst heeft zich op de kaart gezet.


Energetic Training behoort momenteel tot de top 5 van grootste erkende boksscholen in Nederland. Vanaf oktober 2018 is Energetic Training een erkende boksschool, wat inhoudt dat ze is aangesloten en erkend door NOC*NSF & De Nederlandse Boksbond (DNBB).
Alleen erkende boksscholen mogen boksers begeleiden en laten deelnemen aan wedstrijden.


De 19-jarige Alex Tros uit Hegelsom maakte kortgeleden zijn debuut in de ring in Denemarken. Hij was te sterk voor zijn Deense tegenstander met als gevolg dat de coach van zijn tegenstander de handdoek in de ring wierp. Tros nam de afgelopen twee weekenden met succes deel aan het Zuid-Nederlands kampioenschap. Hij won hierin alle drie zijn wedstrijden en werd 11 november uitgeroepen tot Zuid-Nederlands Kampioen 2018 in de startersklasse -81 kg.


Ook de 30-jarige Sargino van Lobbrecht (foto) maakte met succes zijn debuut tijdens het Zuid-Nederlands kampioenschap. De Venraynaar won zijn eerste wedstrijd in de tweede ronde doordat zijn tegenstander voor de derde keer acht tellen kreeg, waarna de wedstrijd werd gestopt. Zijn tweede wedstrijd bokste hij tegen een technisch sterk boksende jongen, maar Van Lobbrecht was fysiek te sterk voor hem en won ook deze partij. Tijdens de finalepartij waren de boksers erg aan elkaar gewaagd, maar was de Venraynaar uiteindelijk de sterkste. Op 11 november is hij uitgeroepen tot Zuid-Nederlands Kampioen in de startersklasse -75 kg.


De 21-jarige Kenan Mujicic uit Horst maakte net als Alex Tros zijn debuut in Denemarken. Hij won zeer overtuigend van zijn Deense tegenstander. Zijn tweede wedstrijd bokste hij in Amsterdam en die won hij ook. Ook Mujicic nam deel aan het Zuid-Nederlands kampioenschap en in zijn klasse waren ontzettend veel inschrijvingen (starters -69 kg).

Zijn eerste wedstrijd won hij op knock-out in de derde ronde. De dag daarna moest hij aantreden in Amsterdam, waar hij zijn wedstrijd verloor.