Afbeelding
Foto:

Pop-up restaurant
De Taaafel open

Venray | De deuren van pop-up restaurant de Taaafel in het Sint Annakapel zijn vorige week geopend, en de eerste reacties van bezoekers zijn zeer lovend.

De Taaafel is een idee van twee Venrayse ondernemers, Pim Rongen en Gieljan van Winden. Bij binnenkomst is een kleine expositie gecreƫerd met foto's van vroeger en het oude hobbelpaard uit de kermisattractie die vroeger op het terrein stond. "Samen met de subtiele verlichting die de accenten van de kapel uitlichten, maakt dit een unieke locatie voor een diner", laat Pim Rongen weten. "Mensen zijn zeer verrast door de verschillende tafels en aankleding die er per gang gepresenteerd worden. En gepaard aan deze beleving is het culinaire eten goed afgestemd met vele wijnen of bieren."

Verantwoordelijk voor dit alles is chef-kok Bram Verheijen samen met de twee initiatiefnemers Pim Rongen en Gieljan van Winden die de keukenbrigade vormen. "Ons team wordt versterkt door sterke jonge mannen die zorgen dat elke gang die van de keuken naar de gasten gaat, voorzien wordt nieuwe tafelbladen en spectaculaire aankleding." Het verrijdbare tafelblad wordt in de keuken helemaal voorbereid. Per gang heeft het gerecht een thema. De aankleding wordt aangepast aan het thema. Na de laatste gang nodigt de gastheer de tafelaars uit om een laatste afzakkertje in de keuken te doen. "Ze kunnen hier kennismaken met wat er zich achter de schermen afspeelt. Je ziet het ongeloof op hun gezichten als ze zien hoe al die tafels en aankleding hier worden opgeslagen."

Meer informatie op de website www.detaaafel.nl.