Afbeelding
Foto:

Debussy in het Odapark

Venray | Het tweede concert in de serie Theehuisconcerten in het Odapark in Venray vindt plaats op zondag 18 november om 15.30 uur. Het concert staat in het teken van het overlijden in 1918 van de Franse componist Claude Debussy.

Het programma omvat naast liederen van Debussy ook composities van Fauré en Ravel. De Suite Bergamasque voor solopiano van Debussy vormt de rode draad binnen het concert. Het concert wordt gegeven door de jonge musici Lucía Caihuela en Artem Belogurov, die onlangs cum laude zijn afgestudeerd aan het conservatorium van Amsterdam.

De Spaanse sopraan Lucía Caihuela trad op grote podia op in Nederland en Spanje, onder andere in het Amsterdamse Concertgebouw, tijdens het festival Oude Muziek in Utrecht en in het Teatro Real en het Auditoria Nacional in Madrid. Caihuela was finalist tijdens het Duitse operaconcours Neue Stimmen en werd uitverkozen deel te nemen aan het talentenprogramma Young Bach Fellowship van de Nederlandse Bachvereniging.

Artem Belogurov is geboren in Oekraïne, groeide op in Boston (VS) en studeerde aan het New England Conservatory moderne piano. Hij kwam in 2014 naar Amsterdam om te studeren bij Richard Egarr en Menno van Delft. Alle toetsinstrumenten plus bijbehorend repertoire, dat zich uitstrekt over drie eeuwen, zijn het domein van deze musicus: klavichord, klavecimbel, historische zowel als moderne piano. Belogurov won eerste en tweede prijzen bij concoursen in Japan, Nederland en Duitsland. Concerten geeft hij in heel Europa, de Verenigde Staten, Rusland en Japan.

Kaarten voor dit concert zijn verkrijgbaar via www.theehuisconcerten.nl en, indien nog beschikbaar, vanaf een uur voor de uitvoering in het Theehuis van het Odapark.