Elektrische auto's gemeente Venray

Venray | De gemeente Venray gaat zeven auto's die op benzine of diesel rijden vervangen door zes milieuvriendelijke auto's. Dit past in de Energiestrategie die door de gemeente in 2013 is vastgelegd.

De zes benzineauto's en ene dieselauto die momenteel door het team VTH (Vergunningen, Toezicht en Handhaving) van de gemeente Venray worden gebruikt, zijn vanwege hun leeftijd economisch afgeschreven. De gemeente heeft ervoor gekozen deze auto's te vervangen door elektrische auto's. Met deze beslissing verwacht de gemeente een besparing van ruim zesduizend kilogram CO2 per jaar. Het besluit kost de gemeente jaarlijks negenduizend euro extra. Dat geld moet in 2019 uit de post onvoorziene kosten worden gedekt en vanaf 2020 jaarlijks structureel in de begroting worden opgenomen.

Voor laadpalen verspreid over de gemeente is in de begroting van 2018 een bedrag van € 50.000,- beschikbaar gesteld. Hiervan kunnen naar verwachting 25 laadpalen worden gerealiseerd, waarvan er vier worden gereserveerd voor de nieuwe elektrische auto's. Iedere laadpaal heeft twee laadpunten, waardoor er acht elektrische auto's van de gemeente kunnen worden opgeladen.