OM eist drie jaar cel voor tbs'er die vrouw verkrachtte

Oostrum | Drie jaar cel en tbs met dwangverpleging. Dat is de eis van het Openbaar Ministerie (OM) tegen een man (31) voor de verkrachting van een medewerkster van tbs-kliniek De Rooyse Wissel in Oostrum.

De dwangverpleging heeft geen maximumtermijn als het aan het OM ligt, omdat de kans op herhaling als groot wordt ingeschat. Het OM vroeg de rechtbank vrijdag de verdachte een gevangenisstraf op te leggen die overeenkomt met het voorarrest, zodat de tbs-behandeling zo snel mogelijk kan beginnen.

De man uit Bergen Op Zoom bekende eerder al zich in de Oostrumse tbs-kliniek te hebben vergrepen aan zijn persoonlijke begeleidster. Volgens het Openbaar Ministerie was hij boos omdat hij te horen had gekregen dat hij geen begeleidsters meer mocht knuffelen. Dat maakte volgens het OM zo boos dat hij de medewerkster verkrachtte. Zij is sindsdien arbeidsongeschikt en lijdt aan angsten. Volgens de psychiater heeft de verdachte last van een periodieke explosieve stoornis en heeft hij psychopathische trekken. Het OM ziet de man als verminderd toerekeningsvatbaar.

De uitspraak is op vrijdag 23 november.